Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 04.08.2023

Laulaja Markku Aron elämäntarina Käyn uudelleen eiliseen ilmestyy kirjana

Laulaja Markku Aron elämäntarinasta julkaistaan 10. elokuuta Tomi Lindblomin kirjoittama kirja. Käyn uudelleen eiliseen -niminen teos kertoo siitä, kuinka mouhijärveläisestä Karjalan evakkojen jälkeläisestä Markku Puputista tuli koko kansan laulajasuosikki Markku Aro.

Kuvassa on Markku Aron kasvot ja hartiat sinisestä takista sekä valkoiset paidan kaulukset. Kuva on osa kirjan kannesta.

Osa kirjan kannesta. Kuva: Visual Media

 

Markku Aron ura koko kansan suosikkiartistina on ollut Suomen oloissa poikkeuksellisen pitkä. Hänen ensimmäinen hittinsä, Käyn uudelleen eiliseen, ilmestyi vuonna 1968. Nyt hän kiertää yhä 55 vuotta myöhemmin esiintymässä ympäri maan.

Aro on edustanut Suomea euroviisuissa, voittanut Iskelmä-Finlandia-palkinnon ja laulanut lukuisan määrän suomalaiselle iskelmäkansalle tuttuja kappaleita. Keskiyön aikaan, Hyvännäköinen, Kun sä vierelläin sateessa oot ja Etsin kunnes löydän sun, ovat esimerkkejä Aron laajasta tuotannosta.

– Minulle on ollut suuri ilo ja kunnia saada kirjoittaa kirja Markku Arosta, joka on yksi iskelmätaivaamme kirkkaimmista tähdistä. Hän kertoo kirjassa monipuolisesta urastaan sekä siviilielämänsä käänteistä. Kirja on kertomus laulajasta, jossa äärimmäisen suuri ammattitaito yhdistyy nöyryyteen ja toisten ihmisten kunnioittamiseen, kertoo Tomi Lindblom.

Käyn uudelleen eiliseen -teoksen on kustantanut Visual Media Productions Oy. Kirjan kirjoittaja Tomi Lindblom on pitkän linjan media-alan ja musiikkimaailman ammattilainen ja tuttu kasvo monista television uutisohjelmista. Hän on kirjoittanut aiemmin jo yksitoista kirjaa, kuten Antti Einiön, Ekku Peltomäen, Joel Hallikaisen, Jarkko Aholan ja Aki Samulin elämäntarinat.