Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 31.03.2024

Lasse Mårtensonia muistellaan juhlakiertueella syksyllä – lavalla Ami Aspelund, Jannike ja Nicke Lignell

Edesmenneen rakastetun laulajan ja säveltäjän Lasse Mårtensonin syntymästä tulee kuluneeksi syksyllä 90 vuotta. Mårtensonin uraa ja hänen musiikkiaan kunnioitetaan lokakuussa toteutettavalla kiertueella, jossa lavalla nousevat Ami Aspelund, Jannike ja Nicke Lignell.

Kuvassa on Lasse Mårtenson mustassa takissa ja rusetissa puolivartalokuvassa. Han nojaa vasemmalla kädellään kassakoneeseen ja siinä näkyy teksti Laiskotellen ja 403 pistettä sekä numero 5.

Lasse Mårtenson voitettuaan Suomen Eurovision-laulukilpailuedustuksen vuonna 1964. Kuva: Wikipedea

 

Myrskyluodon Lasse – Lasse Mårtensonin unohtumattomia sävelmiä -niminen kiertue alkaa Kokkolasta 20. lokakuuta ja päättyy Porvooseen 25.10. Muut konserttipaikkakunnat ovat Vaasa, Helsinki, Turku ja Karjaa. Kiertueen säestyksestä vastaa Henrik Wikströmin orkesteri.

Vuonna 1934 syntynyt ja 2016 menehtynyt Lasse Mårtenson nousi 1960-luvulla yhdeksi maamme suosituimmista laulajista. Hänen tunnetuimpia kappaleitaan ovat vuoden 1964 euroviisu Laiskotellen sekä Marraskuu, Iltaisin, Mä lähden stadiin, Rikas mies jos oisin sekä Nousevan auringon talo.

Erityisen suureen suosioon on noussut Mårtensonin säveltämä musiikki Åke Lindmanin ohjaamaan, vuonna 1976 ensi-iltansa saaneeseen Myrskyluodon Maija -elokuvaan.

– Lasse Mårtensonin musiikki on ollut minulle aina sydäntä lähellä. Minulla oli myös ilo työskennellä yhdessä hänen kanssaan monissa eri produktioissa vuosien varrella. On suuri kunnia saada olla nyt kiertueella kunnioittamassa Mårtensonin muistoa, kertoo Ami Aspelund.

Kiertueen tuottaa MagnumLive. Liput maksavat alkaen 38 euroa, ja ne tulevat myyntiin lippukauppoihin torstaina 28. maaliskuuta kello 9.00.

Myrskyluodon Lasse – Lasse Mårtensonin unohtumattomia sävelmiä -kiertue:

20.10 Snellman-sali, Kokkola
21.10 Ritz, Vaasa
22.10 Savoy-teatteri, Helsinki
23.10 Konserttitalo, Turku
24.10 Billnäsin Ruukki Ylänikkari, Karjaa
25.10 Grand, Porvoo