Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 01.09.2021

Lasse Lehtiseltä kirja murhatusta ministeristä

Tervetuloa kuulemaan Suomen historian ainoan murhatun ministerin, Heikki Ritavuoren, elämästä ja kuolemasta Lasse Lehtisen Murhattu ministeri -uutuuskirjan virtuaalijulkistamiseen.

 

Lasse Lehtisen kirja Murhattu ministeri kertoo ministeri Heikki Ritavuoren elämästä ja kuolemasta.

Lasse Lehtinen, Murhattu ministeri. Kuva: Otava

Kansanvaltaa ja itsenäisyyttä puolustanut Ritavuori kuoli ruotsinkielisen aktivistin ampumiin luoteihin kotiovellaan Helsingissä helmikuussa 1922.

Murhatun ministerin elämäkerta kuvaa kansakunnan tuhoisaa kahtiajakoa.

Autonomian ajasta itsenäisyytemme levottomiin alkuvuosiin ulottuva vaikuttava elämäkerta osoittaa, että suvaitsemattomuus ja vihapuhe eivät ole uusia ilmiöitä. Etenkin suhde Venäjään on jakanut kansakuntaa sukupolvien ajan.

Tilaisuudessa keskusteluun osallistuvat päätoimittaja emeritus Janne Virkkunen, professori Timo Soikkanen, kansanedustaja Wille Rydman, dosentti Pekka Jylhä ja kirjan kirjoittaja. Keskustelun juontaa kustannuspäällikkö Jarkko Vesikansa.

 

Lasse Lehtisen uusi kirja Murhattu ministeri julkaistaan virtuaalisesti 10.9.2021 Zoomissa.

Lasse Lehtinen. Kuva: Otava

Filosofian tohtori Lasse Lehtinen (s. 1947) on kirjoittanut lehtitekstejä, tietokirjoja ja romaaneja kuudella vuosikymmenellä. Hän on aiemmin tehnyt poliitikkomuotokuvia ja elämäkertoja mm. Johannes Virolaisesta, Pirkko Työläjärvestä, Martti Ahtisaaresta, Urho Kekkosesta ja Väinö Tannerista.

Murhattu ministeri ilmestyy painettuna, e-kirjana sekä Jarkko Pajusen lukemana äänikirjana.