Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 09.06.2020

Lappeenrannan Hiekkalinna avautuu heinäkuussa - tv-sarja Sorjonen mukana

Hiekkalinnalla pääsee ihailemaan tänä vuonna viittä erilaista veistosta, joiden aiheina ovat kaikkien rakastama perinteinen hiekkalinna, tv-sarja Sorjonen, IsoKristiina, Greenreality ja Saimaa Geopark.

 

Kuvassa on Hiekkalinnan norppaveistos, jossa lukee Saimaa Geopark.

Kuva: Minttu Kokko

 

– On tärkeää, että poikkeuksellisesta kesästä huolimatta Lappeenrannan kesä tarjoaa edelleen perinteisiä vapaa-ajanviettomahdollisuuksia asukkaille ja kotimaan matkailijoille.

Lappeenrannan kaupungin matkailujohtaja Mirka Rahmanin mukaan tälle vuodelle kaavaillut hiekanveistokilpailu ja uusi pomppulinnamaailma oheistoimintoineen siirtyvät koronatilanteen vuoksi kesälle 2021.Hiekkalinnalla huomioidaan koronatilanteeseen liittyvät ohjeistukset.

– Veistoksia voi käydä ihailemassa turvallisesti, mutta muistetaan noudattaa koronatilanteen ohjeistuksia huomioiden esimerkiksi tarvittavat turvavälit. Ohjeistukset otetaan huomioon myös Hiekkalinnan asiakaspalvelutyössä, Rahman sanoo.

Kesän suosikkikohde jo toisessa sukupolvessa

Hiekkalinna on vakiintunut lapsiperheiden kesän suosikkikohteeksi. Viime vuonna alueella vieraili yli 155 000 kävijää eri puolilta Suomea ja maailmaa.

- Hiekkalinna on monelle sellainen paikka, joka on pakko nähdä ja kokea joka kesä. Olen huomannut, että siitä on tullut kesäsuosikki jo toisessa sukupolvessa.

- Ne, jotka ovat käyneet Hiekkalinnalla sen ensimmäisinä vuosina lapsina ja nuorina, saapuvat nyt omien lastensa kanssa viettämään kivaa kesäpäivää linnoitusniemen kärkeen, Antti Tuomaala hymyilee.

Tv-sarja Sorjosen kuvauspaikkakierrokset alkavat kesäkuussa

Lappeenrantaan sijoittuvan ja laajassa kansainvälisessä levityksessä olevan tv-sarja Sorjosen suomenkieliset kuvauspaikkakierrokset alkavat kesäkuussa ja kierroksia on luvassa myös heinä- ja elokuussa. Kesäkuun kierrokset järjestetään 11.6., 12.6., 23.6., 24.6. ja 26.6. Heinä- ja elokuun kierrosten ajankohdista ilmoitetaan myöhemmin.