Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 21.02.2023

Lapinlahden Linnut täyttää 40 vuotta ja tekee viisi keikkaa

Lapinlahden Linnut täyttää tänä vuonna 40 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Linnut lähtee pitkästä aikaa keikoille. Lintujen kieppi osuu viiteen kaupunkiin. Legendaarinen kokoonpano nähdään Porissa, Tampereella, Seinäjoella, Helsingissä ja Turussa.

Kuvassa ovat Lapinlahden linnut kymmenen miestä ja heistä neljä on istumassa tuoleilla edellä ja takana kuusi seisomassa.  Heillä kaikilla on mustat pikkutakit päällään. Taustalla on keltavihreä graffiti.

Kuva: Petri Mulari

 

-Juhlimme 30-vuotista taivaltamme isolla konserttisalikiertueella, ja ajattelimme jättää 40-vuotisjuhlat kokonaan väliin. Viime kesänä soittamamme hyväntekeväisyyskonsertti sai meidät kuitenkin muuttamaan suunnitelmaa. Nopeasti loppuunmyyty keikka herätti paljon kyselyitä nähdä meidät livenä, ja koska lavalla oli kivaa, päätimme järjestää jälleen rivimme ja juhlistaa 40-vuotista taivalta muutamalla klubikeikalla sekä yhdellä festariesiintymisellä, Tapio Liinoja ja Mikko Kivinen kertovat.

Lapinlahden Lintujen ensimmäinen keikka oli Helsingissä helmikuussa 1983 Satakuntatalolla. Niinpä yhtye ottaa varaslähdön syksyn juhlakeikoille jo 2.8. Porissa, jossa järjestetään Kirvatsin Jytä -festivaali. Syksyn esiintymiset ovat klubikeikkoja.

Syksyllä ilmestyy myös Timo Rossin kirjoittama kirja Lapinlahden Linnuista. Kirjan nimi on Lapinlahden Linnut – Miksei asioista puhuta (Docendo).

Lapinlahden Linnut lähtee kiertueelle kymmenen miehen voimin: Matti Jaaranen, Pekka Hedkrok, Ari Kettunen, Mikko Kivinen, Hannu Lemola, Tapio Liinoja, Jussi Liski, Jan Noponen, Puka Oinonen ja Markku Toikka.

02.08.2023   Kirvatsinjytä/ Pori

20.10.2023   Pakkahuone/Tampere

21.10.2023   Rytmikorjaamo/Seinäjoki

25.10.2023   Tavastia/Helsinki

27.10.2023   Apollo Live Club/Turku