Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 28.11.2023

Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva valittiin Vuoden 2023 kulttuuriteoksi Ylen ja Kulta ry:n Kulttuurigaalassa Tampereella

Museonjohtaja Tuulia Tuomi: ”Jo pelkkä ehdokkuus oli suuri kunnia ja voitto yleisöäänestyksen perusteella kannustaa meitä jatkamaan samalla linjalla jatkossakin. Malva on onnistunut puhuttelemaan laajaa kävijäkuntaa ja tavoittamaan erilaisia yleisöjä. Museomme tarjoaa jatkossakin upeita ja monipuolisia kulttuurielämyksiä. Malva on rohkea, rouhea ja raikas museokokemus.”

 

Kuvassa on Malvan visuaalista seinää, joka on sini-mustaa.  Kuva on otettu ylhäältä viistosti.

Kuva: Lassi Häkkinen

 

Kulttuurigaala järjestettiin Tampereella perjantaina 24.11.2023.

Vuoden kulttuuriteoksi valitaan esitys, tapahtuma, näyttely, hanke, kannanotto tai joku muu taidealan toimenpide, joka on noussut poikkeuksellisesti esille tai sisältänyt jotain ainutlaatuista tai muulla tavalla suomalaisia sykähdyttävää.

Ammattilaisraati valitsi finalistikymmenikköön Lahden visuaalisten taiteiden museo Malvan lisäksi New Theatre Helsingin, Vive Kaija Saariahon!, Betoniunelmia -näyttelyn, Kulttuuritoimitus.fi:n, Osuuskunta Poesian / Lantun hengen, Purkutaidetalo Pinni47:n, Helsingin kaupunginteatterin Nykyesityksen näyttämön, G livelab X Elokapina Toivo elossa -festivaalin sekä Turun taiteen talon perustamisen. Finalisteista voittaja valittiin yleisöäänestyksen perusteella.

Kiitoksena kaikille äänestäjille Malva juhlii voittoa yhdessä yleisön kanssa. Malvaan on ilmainen sisäänpääsy lauantaina 2.12.2023 klo 10–18. Kakkukahvit tarjotaan nsimmäiselle 1000 kävijälle voiton kunniaksi puolesta päivästä eteenpäin.

Malvassa on esillä Aallon kimallus -palkinto, jota pääsevät katselemaan kaikki vierailijat.

https://www.malvamuseo.fi/