Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 10.04.2022

Lahden Malva avautuu 29.4. – näyttelyissä lahtelaista osaamista ja kansainvälisiä huippunimiä

Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva avautuu 29.4. ja esillä on kolme taidetta ja muotoilua yhdistelevää näyttelyä. Hollantilaisen huippumuotoilija Maarten Baasin Piiloleikki-näyttelyssä nähdään sekä klassikoita Baasin uran varrelta että uusia videoteoksia. Lahden kansainvälinen julistetriennale kokoaa graafisen muotoilun mestarit Malvaan kaikkialta maailmasta. Juuret – aarteita kokoelmista -näyttely esittelee helmiä niin huonekalumuotoilun, taideteosten kuin julisteidenkin osa-alueilta.

 

Kuvassa on mies, joka kurkistaa  tumman kaappikellon sisään ja hänen kasvonsa näkyvät kellotaulusta.

Maarten Baas. Kuva: Lisa Klappe

 

Näyttelyiden lisäksi Malvassa pääsee kokemaan suomalaisen Ekho Collectiven vuorovaikutteisen Ahto-taideteoksen. 15 metriä korkea, Malvan Valogalleriassa esillä oleva Ahto muuttaa muotoaan kävijävirran mukana. Ahto tutkii veden erilaisia olomuotoja sekä kuvamateriaalin että äänimaailman kautta.

 

Kuvassa on Johannes Takasen vaalea veistos, jossa nainen istuu Amor nuolineen hänen sylissään

Juuret -näyttelyssä aarteita museon taidekokoelmasta, mm. Johannes Takasen Venus ja Amor, 1875. Kuva: Malva

 

Avajaisviikonloppuna Malvan bileet ja lapsiperheiden limudisko

Malva järjestää perjantaina 29.4. Malvan bileet kaupunkilaisille yhdessä Sammiosalin ja Ant Brew’n kanssa. Bileiltana kaupunkilaisille esiintyvät Itä-Hollola Installaatio ja lahtelaisartisti M. Malvan bileet järjestetään museon naapurissa Sammiosalissa Malskilla. Sammiosalin ovet avautuvat juhlailtana klo 19. Keikoille on vapaa pääsy (K-18).

Malvan limudisko tarjoaa lauantaina 30.4. iloisen lähdön vappuun klo 12–15. Sammiosalissa on tuolloin luvassa on pahvinaamareiden askartelua, tanssia, musiikkia ja herkuttelua. Malvan limudiskoon on vapaa pääsy. Alle 18-vuotiaat pääsevät myös museoon aina maksutta, muihin pääsylippujen hintoihin voi tutustua Malvan verkkosivuilla.

Juhlahumuun pääsee Lahdessa jo pääsiäisestä lähtien Lahen juhlaviikkojen muodossa. 15.4.-1.5.2022 ensimmäistä kertaa järjestettävät Lahen juhlaviikot kokoavat yhteen yli kymmenen lahtelaista kulttuuritoimijaa, jotka kaikki tarjoavat omanlaistaan ohjelmaa pääsiäisestä Malvan avautumiseen vappuviikonloppuna.