Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 13.04.2020

Kymi Sinfonietta välittää musiikin ilo ja toivoa Kymi Sinfonietta Lives -kanavillaan

Kymi Sinfonietta haluaa tuoda kaikille ihmisille iloa ja toivoa musiikilla, videoilla, teksteillä ja kuvilla netin ja sosiaalisen median kautta käynnistämällään Kymi Sinfonietta Lives -kanavalla.

 

Kuvassa on sivuttain puupuhaltimien soittajia. Heitä on kuvassa neljä ja he ovat osana orkesteria.

Kymi Sinfoniettan puupuhaltimet.  Kuva: Kymi Sinfonietta

 

Kymi Sinfonietta Lives -kanavan myötä katsoja ja kuulija pääsee tutustumaan Kymi Sinfoniettan monitaitoisten muusikoiden ajatuksiin, musiikin tekemisen arkeen - sekä tietysti itse musiikkiin! Orkesteri tuottaa kanavalle päivittäin uutta materiaalia. Sitä voi seurata Kymi Sinfoniettan www-sivujen kautta, orkesterin Facebook-, YouTube- ja Instagram-kanavilla sekä blogisivustolla (ainoa orkesteriblogi Suomessa).

Samalla välittyy ajatus elämän jatkumisesta tällaisessa poikkeustilanteessa. Kymi Sinfonietta Lives tarjoaa myös tekemistä ja positiivista ajattelemista elämänpiirin pienenemisen ja tekemisen puutteen aiheuttamaan tyhjiöön. Koko orkesteriyhteisön tavoitteena on tuoda musiikki ja siihen liittyvät tarinat, ilmiöt ja kokemukset sekä orkesterin ystävien että jokaisen katsojan ja kuulijan ulottuville ja sähköisesti
suoraan koteihin ja etätyöpaikoille koronavirusepidemiankin aikana, ja tuottaa kulttuurielämysten avulla virkistystä tässä poikkeuksellisessa tilanteessa.

Orkesterin muusikot harjoittelevat tulevien konserttien ohjelmistoja ja luovat musiikillisia sisältöjä hoivakoteihin, kouluihin ja päiväkoteihin suuntautuviin jalkautumiskonsertteihin. Osa ahertaa nuottikirjoituksen, erilaisen ohjelmistosuunnittelun, orkesterin historiaprojektin, ym. tehtävien parissa. Tämän lisäksi kevään aikana valmistuu erilaisia opetus- ja luentomateriaaleja.