Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 19.02.2024

Kyllä voi rakkauden nuoli lävistää vanhemmankin flanellipaidan! Katso Mika Kaurismäen Mielensäpahoittajan rakkaustarinan traileri

Oih! Mielensäpahoittaja on rakastunut. Mutta mitä se tarkoittaa? Riiuureissuja moottoripyörällä, nuotion loisteessa järven rannalla sekä urbaania sykettä. Mitä kaikkea muuta, se selviää elokuvasta, joka tulee ensi-iltaan 6.9.2024.

Kuvassa on Heikki Kinnunen ajamassa vanhaa moottoripyörää. Hänellä on sininen takki päällään ja karvahattu päässään. Vasemmalla on ruskeassa sivuvaunussa ja siinä istuu Jaana Saarinen kädet ylhäällä ruskeassa nahkatakissa. Taustalla on vihreää maalaismaisemaa.

Saimi (Jaana Saarinen) ja Mielensäpahoittaja (Heikki Kinnunen). Kuva: Solar Films.

 

Mielensäpahoittaja haistaa kauppareissullaan Saimin, naisen, joka tuoksuu juuri oikealta ja saa koko miehen sekaisin. Ei olisi Mielensäpahoittaja uskonut, että rinnassa voi vielä tuntua kuin ihastuneella pojanklopilla. Mielensäpahoittaja joutuu myöntämään, että viihtyy Saimin seurassa. Toisen sanat, katseet ja kosketus herättävät kauan unohduksissa olleita tuntemuksia.

Synopsis

Mielensäpahoittajan pojat ovat epäuskoisia ja suorastaan mustasukkaisia isästään, eivätkä tahdo luottaa Saimin vilpittömyyteen … ettei vaan olisi perinnön perässä? Perhepalavereja, väärinkäsityksiä, kuutamouintia ja unettomia öitä.

Kyllä voi rakkauden nuoli lävistää vanhemmankin flanellipaidan.

 

 

Mielensäpahoittajan rakkaustarinan on käsikirjoittanut Tuomas Kyrön romaanin pohjalta Sami Keski-Vähälä. Mielensäpahoittajan roolin näyttelee Heikki Kinnunen ja hänen rakkautensa kohdetta, Saimia, näyttelee Jaana Saarinen.

Mielensäpahoittajan poikia Hessua ja Pekkaa näyttelevät Iikka Forss ja Ville Tiihonen. Saimin tytärtä Kukkaa näyttelee Ona Huczkowski. Muissa rooleissa nähdään muun muassa Pertti Sveholm, Sanna-Kaisa Palo ja Pauliina Hukkanen. Ja Kolehmaisena kukapa muu kuin Silu Seppälä.

Elokuvan ohjaa Mika Kaurismäki kuten edellisenkin, Mielensäpahoittaja Eskorttia etsimässä -elokuvan. Kolme Tuomas Kyrön teoksiin pohjautuvaa Mielensäpahoittaja-elokuvaa ovat saaneet kaikkiaan 1 050 749 elokuvateatterikatsojaa. Nämä elokuvat ovat Solar Filmsin tuottamia ja Nordisk Filmin levittämiä.

Elokuvan tiedot

Ohjaus
Mika Kaurismäki

Käsikirjoitus
Sami Keski-Vähälä

Tuottajat
Hanna Virolainen, Markus Selin ja Jukka Helle

Pääroolit
Heikki Kinnunen – Mielensäpahoittaja
Saimi –  Jaana Saarinen

Muut roolit
Iikka Forss
Ville Tiihonen
Silu Seppälä
Ona Huczkowski
Pertti Sveholm
Sanna-Kaisa Palo
Pauliina Hukkanen

Linjatuottaja
Maria Kaurismäki

Kuvaus
Jari Mutikainen, F.S.C.

Leikkaus
Nina Ijäs

Musiikki
Tetsuroh Konishi

Pukusuunnittelu
Anna Vilppunen

Maskeeraussuunnittelu
Marjut Samulin

Lavastussuunnittelu
Tuomas Kyrö (Huom! Ei kirjailija Tuomas Kyrö, vaan ammattilavastaja Tuomas Kyrö.)

Äänisuunnittelu
Pekka Karjalainen

Elokuvan levittäjä
Nordisk Film

Tuotantoyhtiö
Solar Films