Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 22.01.2024

Kuumia aaltoja puree lämpimästi ja hauskan suorasanaisesti

Kouvolan Teatterin vuoden 2024 ensimmäinen ensi-ilta oli Kuumia aaltoja. Ihanan lämmin esitys pakkasen puremille. Tekstin takana on Anne Prokofjeff ja rooleissa loistavat Annina Rubinstein ja Johanna Heimonen. Molempien rooliniminä Anne. Kuumat aallot on ohjannut Tiina Luhtaniemi.

 

Ennen esityksen alkua yleisö pääsi laulamaan karaokea. Aivan mahtavaa. Ja baari on auki koko esityksen ajan!

 

Kuvassa on vasemmalla vasen käsi pystyssä Annina Rubistein punaisessa puserossa ja farkuissa sekä hiuksissaan vaaleaa tekokarvaa. Oikealla on Johanna Heimonen eteenpäin vaaleat hiukset hulmuten punaisessa puserossa ja mustassa topissa. Molemmat laulavat mikit kädessään. Taustalla on karaoke-kyltti.

Kuva: Kouvolan Teatteri

 

Kaksi Annea tapaavat karaokebaarissa. Anne Puumala ja Anne Aalto eli Anne A ja Anne P (seuralaiseni kertoi olevansa Neiti C). Juttu alkaa heillä heti luistaa, lähinnä Anne A:n ansiosta, joka on se avoimempi ja räväkkäämpi tyyppi. Anne P hieman lämmettyään on samaa luokkaa.

Naiset puhuvat omista asioistaan, naisten vaivoista ja ihan mistä vaan aika lailla suorasukaisesti, siis sillä tavalla ja tyylillä, että kyllä pani nauramaan ihan vedet silmissä. Välillä tuli se hetki kun, leidit hyppäsivät laulamaan, koska oltiinhan karaokebaarissa. Biisit olivat kyllä aivan huippuja.

 

Kuvassa ovat Annina Rubinstein ja Johanna Heimonen ravintolapöydän ääressä ja he halaavat poski poksea vasten. Heillä on edessään kuohuviinilasit ja vesipullot.

Kuva: Kouvolan Teatteri

 

Kaksi erilaista Annea, ystävystyy ja saadaan tutustua heihin illan aikana.

Annina Rubinsten on Anne P. aivan ihana, iloinen, välillä suruinen, mutta herttainen Anne, joka kipuilee eronsa kanssa. Johanna Heimonen on Anna A, jonka tyyli on hivenen riehakas ja rempseä. Asiat sanotaan niin kuin ne ovat.

Molemmat osaavat laulaa todella sielujen syövereihin. Kun Anne A vetäsee Antti Tuiskun Peto on irti, biisi saa aivan uuden merkityksen. Sitä suorastaan mykistyi, että mitäs kumman kuumaa kuullaan nyt!

Kuumia aaltoja on esitys, missä menee kuumia aaltoja kaiken aikaa. Viihdettä koko paketti niin täysin, ettei siitä voinut muuta kuin nauttia. Tekee heti mieli nähdä uudestaan, koska niin hauskaa meillä siellä oli.

Kini Laine