Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 14.11.2022

Kuopion kaupunginteatterin kevään ensi-illoissa palkittu Hytti nro 6 teatterisovituksena ja Kari Heiskasen komediaa

Rosa Liksomin palkittu teos Hytti nro 6 nähdään ensimmäistä kertaa teatteriin sovitettuna Kuopiossa. Hytti nro 6 palkittiin ilmestyessään Finlandia-palkinnolla, seuraavaksi se hurmasi katsojat Cannesissa elokuvaversiollaan ja nyt teatterinkatsojat näkevät sen Kuopion kaupunginteatterissa Heidi Räsäsen dramatisoimana ja ohjaamana kantaesityksenä.

Kuvassa on liikkeessä vasemmalla mieshenkilö ja alempana nuori nainen kauhistuneella ilmeellä.

Kuva: Sampo Jaakkola

 

Hytti nro 6 on voimakas matkakertomus muuttuvasta maailmasta ja toiseudesta. Kaksi sattuman yhteen heittämää ihmistä, suomalainen tyttö ja venäläinen mies matkustavat samassa junahytissä halki vanhan Neuvostoliiton. Hämmentävän epäsovinnainen ja epätahtinen tutustuminen. Parivaljakko pysyy paikallaan, kun muu maailma heidän ympärillään on jatkuvassa liikkeessä. Ensi-ilta on 8.2.2023.

Kari Heiskasen aikalaistrilogian päätösosa Huhtikuu on julkea ja terävä komedia

Kari Heiskanen on kirjoittanut ja ohjannut Kuopion kaupunginteatteriin aikaisemmin kaksi menestysteosta. Rintamamiestalo käsitteli taakkasiirtymää ja nyt parhaillaan Kuopiossa esitettävä suurmusikaali - Huomenna minä lähden, on vahvan nuoren naisen voimaantumis- ja selviytymistarina.

Heiskasen aikalaistrilogian viimeinen osa Huhtikuu käsittelee arkipäivän hyvyyttä. Huhtikuu on julkea ja terävä komedia kylästä ja kyläläisistä, yhteisöstä, jonka liimana on huoltoaseman kahvila, kirkko, kampaamo, pankki, VPK, koteja siellä ja täällä. Kylä on täynnä salaisuuksia, syntiä ja syyllisyyttä. Kieroilua ja pelkuruutta. Mutta myös iloa, auttamista, yhteishenkeä ja hellää epävarmuutta. Ensi-ilta 4.2.2023