Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 25.01.2021

Kuopio Tanssii ja Soin tuottamaan VIRTA-kantaesitykseen on valittu yli sata tanssin opiskelijaa

Kuopio Tanssii ja Soi tuottaa yhteistyössä tanssioppilaitosten kanssa kaupunkitilaan sijoittuvan nykytanssiesityksen, joka kokoaa yli sata tanssin opiskelijaa yhteisen luomistyön äärelle. Teos kantaesitetään festivaalin avajaispäivänä 16.6.2021.

 

Kuvassa on Le Patin Libre-Treshold -tanssiryhmän tanssijoita pitkissä housuissa ja puseroissa.

Le Patin Libre-Threshold esiintymässä Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalilla. Kuva:Romain Guilbault

 

VIRTA luo uutta, hetkellistä arkkitehtuuria Kuopion kaupunkitilaan ja tuo tanssin kohdattavaksi myös epätavallisissa ympäristöissä. Teattereiden ja näyttämöiden sijaan tanssi saa tässä esityksessä vapaasti virrata Kallaveden rannoilta parkkihalliin ja rappukäytävistä torille. Teoksen koreografina toimii festivaalin taiteellinen johtaja Riku Lehtopolku.

”Haaveenani on jo pitkään ollut toteuttaa kaupunkitilaan sijoittuva teos suurelle esiintyjäjoukolle, ja odotan innolla yhteistä luomisprosessia yli sadan nuoren kanssa. Vertailun ja vastakkainasettelun sijaan VIRTA kutsuu tanssin opiskelijoita ympäri Suomea yhteisen, elämyksellisen päämäärän äärelle. Festivaaliympäristö on loistava kehys hankkeelle, koska se ohjelma- ja kurssitarjonnallaan tarjoaa samalla valtavasti muita mahdollisuuksia tanssin ja toisten tanssista innostuneiden kohtaamiseen” Lehtopolku kertoo.

 

Riku Lehtopolku nojaamassa kaiteeseen ja taustalla on sini-vaalea moderni taideteos.

Riku Lehtopolku. Kuva: Petri Laitinen

 

Hakijoiden joukosta esitykseen valikoitui yhteensä 13 tanssioppilaitosta. Oppilaitoksissa tapahtuva harjoittelu pyritään ensisijaisesti integroimaan osaksi koulujen omaa, normaalia toimintaa. Oppilaat tutustuvat teoksen konseptiin Riku Lehtopolun johdolla kevään aikana. Työskentely tapahtuu osin lähiopetuksena ja osin etäopetuksena.

"Laitetaan prosessi aluksi käyntiin etänä ja toivon mukaan tilanne sallii, että päästään pian kohtaamaan livenä", Lehtopolku toteaa.

Esiintyjät kokoontuvat kesäkuussa 2021 Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalille yhteisharjoitukseen 15.6. ja esitykseen festivaalin avajaispäivänä 16.6. Lipunmyynti festivaalivuoden 2021 pääesityksiin ja kursseille alkaa huhtikuussa.