Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 27.03.2024

Kummelimies Timo Kahilainen julkaisee esikoisalbuminsa yhtyeensä Just in Timen säestyksellä

Suositun suomalaisen sketsihuumorin ja televisioviihteen ikonisen Kummeli-ryhmän perustajajäsen, Timo Kahilainen, astuu uudelle musiikilliselle polulle. Vaikka Kahilainen on yhdistänyt musiikin ja komedian koko uransa ajan, Eclipse Music -levymerkillä ilmestyvä Just in Time on Kahilaisen esikoisalbumi itsenäisenä artistina.

 

Kuvassa on Timo Kahilainen edessä keskellä ja oikealla on kaksi miestä nojaamassa seinään ja oikealla puolella nainen ja mies myös nojaamassa rennosti seinään. Kaikilla on joko farkkutakit tai mustat takit päällään. Kuva on toonattu kellertäväksi.

Kuva: Eclipse Music

 

Just in Time -yhtyeessä Kahilaisen rinnalla soittavat rumpali-laulaja Gilbert K (tunnettu Pekko Käppi KHHL:stä, Pate Mustajärvi), laulaja Suvi Karjula (In the Mood), kitaristi Timo Timonen ja Mikko Löytty (Q.Stone, Dave Lindholm jne.).

Albumi on merkittävä virstanpylväs Kahilaiselle, joka on viihdyttänyt suomalaisia yli kolme vuosikymmentä useissa TV-sarjoissa ja elokuvassa. Just in Time on todiste Kahilaisen monipuolisesta lahjakkuudesta lauluntekijänä ja amerikkalais-vaikutteisen funk/jazz-rockin taitajana. Albumin tuotannossa on sitouduttu laatuun niin soittamisen kuin äänityksenkin osalta.

Kummeli-ryhmän pitkäaikaiset fanit ja suomalaisen musiikin harrastajat odottavat varmasti innolla, mitä Kahilainen saavuttaa soolourallaan. Pitkän uran televisioviihteessä tehneenä Kahilainen osoittaa uudella julkaisullaan olevansa paljon enemmän kuin yksi Suomen rakastetuimmista koomikoista. Hänen taitonsa koomikkona eivät vähene, mutta hän on myös lahjakas muusikko ja lauluntekijä, valmis valloittamaan yleisön sydämet täysin uudella tavalla.  

Albumin musiikilliset vaikutteet heijastavat Kahilaisen suosikkitaiteilijoita: Steely Dan, The Doobie Brothers ja tietysti The Beatles, mutta ovat myös osoitus tekijänsä, tähän asti kenties hieman piilossa pysyneistä, kyvyistä tyylilajissaan taitavana säveltäjänä.

Albumi ilmestyy 5.4.2024 LP-levynä, CD:nä ja suoratoistona. Albumin julkaisua juhlitaan konsertilla Tampereen G Livelabissä keskiviikkona 3.4.

http://www.eclipsemusic.fi