Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 21.07.2020

Kuhmon Kamarimusiikki soi jälleen

Ihan oikea Kuhmon Kamarimusiikin konsertti? Kyllä! Perjantaina 24.7. kuullaan Kuhmon kirkossa kesäisiä urkusäveliä Wolfgang Abendrothin soittamana. Konsertin ohjelmassa ovat Johann Sebastian Bachin Passacaglia ja fuuga c-molli, Dietrich Buxtehuden Fuuga C-duuri, Christian Heinrich Rinckin Konsertto F-duuri “Huilukonsertto” sekä Alexandre Guilmantin Sonaatti nro 1 d-molli op. 42.

Kuvassa on Wolfgang Abendrothin kasvot sivuttain ja taustaa on himmennetty.

Kuva: Kuhmon Kamarimusiikki

 

Osnabrückissa, Saksassa vuonna 1978 syntynyt Wolfgang Abendroth varttui musikaalisessa perheessä. Hän suoritti ammattiopintonsa Kölnin musiikkikorkeakoulussa ja opiskeli pianon- ja urkujensoittoa, improvisaatiota, orkesterinjohtoa ja laulua. Abendroth on palkittu useissa kansainvälisissä kilpailuissa ja hän on esiintynyt laajasti ympäri Eurooppaa ja Etelä-Amerikassa.

Vuonna 2002 hänet nimitettiin Düsseldorfin Johanneskirkon kanttoriksi ja urkuriksi. Samalla hän johtaa kirkon kuoroa sekä Düsseldorfin kamarikuoroa ja opettaa Herfordin kirkkomusiikkikorkeakoulussa sekä Kölnin musiikkikorkeakoulussa. Työstään kotikaupunkinsa musiikkielämän hyväksi Wolfgang Abendroth on palkittu Düsseldorfin kaupungin virallisella tunnustuksella.

Konsertti järjestetään yhteistyössä Kuhmon seurakunnan kanssa. Kaikki Kuhmon Kamarimusiikkiin kesälle 2020 töihin ja talkoisiin lupautuneet pääsevät konserttiin ilmaiseksi.