Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 27.07.2021

Kuhmon Kamarimusiikissa lähes 17 000 konserttikäyntiä

Lauantaina päättynyt Kuhmon Kamarimusiikki keräsi lähes 17 000 konserttikäyntiä, vaikka yleisömäärä jouduttiin turvaetäisyyksien vuoksi puolittamaan. Kaksiviikkoinen tapahtuma pystyttiin poikkeusoloista huolimatta järjestämään täysimittaisena. Konsertteja oli yhteensä 55 ja esiintyjiä 82.

Kamarimusiikin toiminnanjohtaja Sari Rusanen on tyytyväinen festivaalin onnistumiseen. ”Näytimme, että suurenkin festivaalin voi järjestää terveysturvallisesti. Yhtään festivaaliin liittyvää koronatartuntaa ei ilmennyt.”

 

Kamarimusiikin toiminnanjohtaja Sari Rusanen on tyytyväinen kesän 2021 festivaalin onnistumiseen.

Kuhmon Kamarimusiikin toiminnanjohtaja Sari Rusanen. Kuva: Harri Nousiainen YLE.

 

Kuhmon Kamarimusiikin teemana oli tänä vuonna Beethoven. Ohjelmassa olivat muiden muassa Beethovenin kaikki jousikvartetot. Erikoisuutena kuultiin myös kaikki Beethovenin sinfoniat kamariyhtyesovituksina. Festivaali päättyi Vladimir Mendelssohnin uuteen sovitukseen yhdeksännestä sinfoniasta.

Esiintyjien joukossa oli sekä ulkomaisia että kotimaisia huippumuusikoita. Kesän kansainvälisten tähtien joukkoon kuuluivat pianistit Nino Gvetadze ja Dasol Kim, viulistit Sergei Malov ja Daniel Rowland sekä Danel-kvartetti ja Storioni-trio.

 

Kuuman kesän 2021 Kuhmon Kamarimusiikin esiintyjät Storioni-trio Lammasjärvessä vilvoittelemassa.

Storioni-trio Lammasjärvessä vilvoittelemassa. Kuva: Stefan Bremer.

 

Kuhmon Kamarimusiikki järjestettiin nyt 51. kerran. Puolitetulla yleisömäärälläkin se oli Suomen suurin kamarimusiikkijuhla. Taiteilijoiden lisäksi festivaalia oli toteuttamassa 232 työntekijää. Samalla järjestettiin myös jo perinteiset musiikkikurssit, joille osallistui 66 opiskelijaa.

 

Osa Kuhmon Kamarimusiikin kesän 2021 henkilökunnasta Kontion koulun kukkulalla.

Osa henkilökunnasta Kontion koulun kukkulalla. Kuva: Stefan Bremer.