Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 26.07.2021

Korsholman Musiikkijuhlien teemana on Maan laulut

Korsholman Musiikkijuhlat ovat aivan ovella ja alkavat virallisesti keskiviikkona 28.7. Ruotsalaisviulisti Cecilia Zilliacus toimii festivaalin taiteellisena johtajana neljättä vuottaan ja hän on valinnut vuoden teemaksi ei vähempää kuin Maan laulut.

 

Mats Larsson Gothe isännöi lounaskeskusteluja festivaalikahvila Loftetissa. Kuva: Korsholman Musiikkijuhlat.

Musiikkijuhlien säveltäjävieras Mats Larsson Gothe isännöi lounaskeskusteluja festivaalikahvila Loftetissa. Kuva: Korsholman Musiikkijuhlat.

Korsholman Musiikkijuhlat järjestetään 28.7.–4.8.2021. Vuoden teema on ”Maan laulut” Gustav Mahlerin ikonisen teoksen ”Das Lied von der Erde” mukaan. Musiikkijuhlat haluaa tänä vuonna kiinnittää huomiota erityisesti ilmastoon ja luontoon. Sivuteemana ovat hyönteiset, jotka ovat tärkeä osa luonnon monimuotoisuutta ja jotka kärsivät pahoin ilmastonmuutoksesta. Nämä teemat saavat ansaitsemaansa huomiota klassisen musiikin keinoin Rued Langgaardin Insektariumin, Robert Schumannin Waldszenenin, Kaija Saariahon Sept Papillons -teoksen ja Georg Philipp Telemannin Grillensinfonie eli Sirkat-sinfonian myötä.

Mats Larsson Gothe on Korholman Musiikkijuhlien 28.7.-4.8.2021 säveltäjävieras.

Mats Larsson Gothe. Kuva: mynewsdesk.com.

Festivaalin tämänvuotinen säveltäjävieras on Mats Larsson Gothe, jonka ilmaisuvoimainen musiikki tekee vaikutuksen syvyydellään ja monipuolisuudellaan. Avajaiskonsertissa kuullaan hänen teoksensa, joka on melkein saman niminen kuin Mahlerin, ”Lied von der Erde”. Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri esittää teoksen Malin Bromanin johdolla. Lisäksi Larsson Gothelta kuullaan viikon aikana useita teoksia, ja hänen sooloviuluteoksensa Caccio saa kantaesityksen Uudenkaarlepyyn kirkossa 29.7. Teos on omistettu Musiikkijuhlien taiteelliselle johtajalle, viulisti Cecilia Zilliacukselle. Lisäksi Mats Larsson Gothe tulee isännöimään muutaman musiikkikeskustelun vieraiden kanssa festivaalin aikana. Yleisö pääsee myös mukaan tilaisuuksiin.