Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 27.10.2021

Konsta Fedin videoteos goofy-foot voitti Tampereen elokuvajuhlien VJ-kilpailun

Tampereen elokuvajuhlien ensimmäisen VJ-kilpailun on voittanut Konsta Fed teoksellaan goofy-foot. Videotaiteen tekijöille suunnattu kilpailu järjestettiin Tampereella media- ja valotaidetapahtuma Projiossa Finlaysonin alueella 21.–26.10. Kutsukilpailuun osallistui viisi visuaalisen taiteen ammattilaista ja VJ:tä (video jockey): Arttu Nieminen, VJ Hellstone (Hannu Hellstén), VJ Visukisu (Ilona Lehtonen), VJ Vixen (Paula Lehtonen) sekä voittajaksi valittu Konsta Fed (Konstantin Fedorov).

Konsta Fed  (Konstantin Fedorov) goofy foot videoteoksellaan voitti Tampereen elokuvajuhlien ensimmäisen VJ-kilpailun 2021.

Konsta Fed, goofy foot. Kuva: Tampereen elokuvajuhlat

VJ-kilpailun voittaja ratkaistiin yleisöäänestyksellä. Videoteosten katsojat saivat arvioida työt asteikolla 1–5, ja Konsta Fedin goofy-foot oli yleisön suosikki keskiarvopisteillä 3,9.

Palkinnoksi voittaja saa 400 euroa sekä esiintymiskutsun Tampereen elokuvajuhlille 9.–13.3.2022, jolloin taiteilijalla on mahdollisuus toteuttaa näyttävä live-projisointi keskeisessä ulkoilmakohteessa.

Konsta Fed  (Konstantin Fedorov) on visuaalinen suunnittelija ja motion designer, joka on valmistunut  vuonna 2020 Tampereen ammattikorkeakoulun Media and Arts -linjalta.

Konsta Fed. Kuva: Tampereen elokuvajuhlat

Visuaalisen suunnittelun ja Motion Designin freelancerina työskentelevällä Fedilllä on pitkä kokemus tietokonepohjaisten tekniikoiden käytöstä ja erityisesti 3D-suunnittelusta. Tampereen elokuvajuhlilla Konsta Fedin töitä on nähty aiemmin vuonna 2020, jolloin hänen suunnittelemansa video mapping -teokset koristivat Tampereen Tuomiokirkon sekä Tullikamarin seinäpintoja festivaalin 50-vuotisjuhlan kunniaksi.

VJ-kilpailu saa jatkoa vuonna 2022

Tampereen elokuvajuhlien toiminnanjohtaja Riina Mikkonen ja kilpailun ideoinut tuottaja Mikko Sorrela pitävät festivaalin ensimmäistä VJ-kilpailua onnistuneena pilottina. Festivaali on erityisen iloinen Projion ja Finlaysonin alueen kanssa tehdystä yhteistyöstä, ja myös yleisömäärä ylitti odotukset. Stereo:ID:n järjestämä Projio keräsi alueelle kuuden päivän aikana liki 10 000 kävijää.

Jatkossa kilpailu on tarkoitus järjestää live-muotoisena:

– Kehitimme lyhyessä ajassa Elokuvajuhlille täysin uuden tapahtuma- ja kisakonseptin, joka konkretisoitui näyttävästi Projion aikana Väinö Linnan aukiolla. Jatkosuunnitelmissa on, että visuaaliammattilaiset miksaavat kuvaa livenä, ja sama koskee musiikkipuolta, Sorrela visioi.

Tampereen elokuvajuhlien toiminnanjohtajana on 1.9.2021 aloittanut filosofian maisteri Riina Mikkonen.

Tampereen elokuvajuhlien toiminnanjohtaja Riina Mikkonen. Kuva: Kimmo Siniluoto

–  Pidän tärkeänä, että voimme tarjota ihmisille laadukasta ja saavutettavaa kaupunkikulttuuria, jota on helppo lähestyä. On tärkeää muistuttaa, että kaupunkitilat kuuluvat kaupunkilaisille. Kaikkien pintojen ei tarvitse olla täytettyinä esimerkiksi kaupallisilla ilmoituksilla ja mainoksilla, vaan kaupunkitiloista on mahdollista tehdä myös tämän näköisiä, kommentoi toiminnanjohtaja Riina Mikkonen.

Tampereen elokuvajuhlien VJ-kilpailu toteutettiin yhteistyössä media- ja valotaidetapahtuma Projion, Finlaysonin alueen ja Stereo:ID:n kanssa. Kilpailun mahdollisti Finlaysonin kiinteistöistä vastaava Vakuutusyhtiö Varma.