Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 25.08.2019

Komedia Täydellinen joulu ensi-iltaan lokakuussa - katso traileri

Varasto-menestyselokuvien tekijän Taru Mäkelän uusi komedia Täydellinen joulu on elokuva kaikkien aikojen suurperhejoulusta. Elokuva on komedia existä, uusista puolisoista, suhteista, perheistä, perinteistä, ja niiden rikkomisista. Elokuvasta on julkaistu ensimmäinen kohtaus, jossa joulupukki (Kari Ketonen) yrittää saapua taloon, mutta vastassa olevan talon isännän (Antti Luusuaniemi) joulutunnelma on jotain muuta kuin pukki odotti.

 

Kuvassa on etualalla Pirkko Mannola, jolla on tumma puna-siniruudullinen jakku ja valkoinen paitapusero. Mannolalla on punertavan ruskehtava tukka.  Takana on joulupöydässä oleva joukko näyttelijöitä, jotka katsovat kameran suuntaan ja hymyilevät.  Oikealla ensimmäisenä Antti Luusuanniemi vihreässä villapaidassa. Oikealla taaempana on musta piano ja etualalla näkyy osa joulukuusesta.

Antti Luusuaniemi, Elena Leeve, Pirkko Mannola, Mikko Leppilampi, Maria Ylipää, Lotta Lindroos, Iikka Fors, Saara Kotkaniemi ja Aku Hirviniemi. Kuva: Anni Suikkanen / Bronson Club

 

Elokuvassa nähdään rosollimainen kattaus huippunäyttelijöitä, joiden tekemät roolit täyttävät hieman erilaisen joulupöydän. Keskeisissä rooleissa nähdään Antti Luusuaniemi, Elena Leeve, Pirkko Mannola, Mikko Leppilampi, Maria Ylipää, Lotta Lindroos, Iikka Fors, Saara Kotkaniemi, Kari Ketonen ja Aku Hirviniemi. Täydellinen joulu pohjautuu ruotsalaiseen Tomten är far till alla barnen komediaan ja sovitetun käsikirjoituksen on tehnyt Kristofer Gummerus, Monika Rolfnerin alkuperäiskäsikirjoituksen pohjalta.

 

 

Elokuvan tarina

Kaikkien aikojen joulu on edessä kun lempeä tahtonainen Outi (Elena Leeve) on päättänyt viettää sen kutsumalla kotiinsa kaikki kolme ex-miestään, heidän yhteiset lapsensa sekä miesten uudet kumppanit uusine lapsineen. Vaikka Outin nykyinen aviomies Janne (Antti Luusuaniemi) alun perin ajatusta vastustikin, joulupöytä pursuaa tänä vuonna uusia, vanhoja ja juuri esiin tulleita perhesolmuja.

Snapsit, rosollit ja jouluperinteet saavat kyytiä kun vieraat lähtevät muistelemaan yhteisiä aikoja illan emännän kanssa. Illan kuluessa Outi pitää puheen, jossa hän kertoo antavansa Jannelle lahjoista kauneimman; hän on raskaana. Jannen reaktio ei suoranaisesti ole odotetun kaltainen ja ilta saa vielä yhden käänteen, jota puidaan aina naapurin joulupukkia myöten.

Täydellisen joulun tuottaa Jesse Fryckman (Luokkakokous, Kulman pojat, Veijarit, Kesäkaverit) Bronson Club -tuotantoyhtiölle ja sen levittää Suomessa SF Studios. Kanavakumppanina on MTV ja CMORE.

Täydellinen joulu saa ensi-iltansa elokuvateatterissa 25.10.2019.