Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 09.11.2022

KOM-teatterissa Merkintöjä (työnimi) kantaesitys unohdetuista ja pois heitetyistä merkinnöistä 24.11.

KOM-teatterin Aulanäyttämöllä 24.11.–10.12. nähtävä Merkintöjä (työnimi) on Marie Kajavan kirjoittama, Henri Tuulasjärven ohjaama ja Ella Mettäsen esittämä monologinäytelmä.

Kuvassa on nuoren naisen kasvot lepoasennossa ja kasvoissa on vihreitä laikkuja, jotka ovat kirkkaasta massasta.

Kuva: KOM-teatteri

 

Merkintöjä (työnimi) ponnistaa unohdetuista ja pois heitetyistä merkinnöistä. Näytelmä perustuu dokumentaariseen materiaaliin, kirjoittaja Marie Kajavan vanhoihin muistikirjamerkintöihin, marginaaliin unohtuneisiin sanoihin ja häpeällisiin kohtauksiin, jotka eivät ole päätyneet esityksiin.

Mitä kirkkaita timantteja muistikirjojen sivuilta löytyykään!

Monologinäytelmä vie katsojat ydinperheen ruokapöytään, läntisen Afrikan sivukujille, Punavuoreen, Kalkuttaan, periferioihin, klimppejä ja limaa tursuaviin roskapönttöihin, hiekkaisille teille. Se kysyy, mitä kulkee ruumiidemme ja talojemme läpi.

Ja mitä (meistä) jää jäljelle?

Henri Tuulasjärven ohjaama Merkintöjä (työnimi) on kunnianhimoinen nykyesitys, jossa pois heitetyt lauseet saavat konkreettisen muodon. Esitys kierrättää vanhaa, roskaa, unohdettuja timantteja ja luo niistä jotain aivan uutta ja ihmeellistä. Tuon näyttämön keskellä seisoo ihminen kaikessa hauraudessaan ja rikkinäisyydessään.

KOM-teatterin Aulanäyttämö luo intiimin tilan, jossa Mettänen pääsee esiintyjänä hurjan lähelle katsojiaan. Samalla yksityisestä kokemuksesta kasvaa jotain laajempaa, ihmisten välistä ja yhdessä jaettua.

Näytelmä Marie Kajava
Ohjaus Henri Tuulasjärvi
Näyttämöllä Ella Mettänen
Puku- ja tilasuunnittelu Jenni Räsänen
Valosuunnittelu Riikka Karjalainen
Äänisuunnittelu Ville Kabrell
Kuva Janna Räsänen

Esitykset KOM-teatterin Aulanäyttämöllä
To 24.11.
La 26.11.
To 1.12.
La 3.12.
To 8.12.
La 10.12.

https://kom-teatteri.fi/ohjelmisto/merkintoja/