Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 10.04.2022

Kolme iloista rosvoa temmeltävät Kardemumman yössä

Kivasti arkisena iltana, töiden jälkeen, teatteriin - Kouvolan teatteriin, missä Kolme iloista rosvoa mellastivat oikein kovasti iloisina.

Vanha tuttu tarina, missä Kasper, Jesper ja Joonatan rosvoilevat Kardemumman yössä. Nyt tämä Thorbjörn Egner'n iki-ihana satu on nähtävissä ja koettavissa Kouvolan kaupunginteatterissa Olka Horilan ohjaamana.

 

Kuvassa on oikealla vihertävä juna, jossa on ihmisiä ja värikkäästi pukeutuneita ihmisiä.

Kuva: Tavaton Media

 

Heti aluksi, ennen kuin yhtäkään rosvoa on näkynyt, saa panna merkille upean ja kivasti toimivan lavastuksen, joka on Annukka Pykäläisen loihtima. Kaikki hienot puvut ovat Riikka Aurasmaan suunnittelemat. Kun esitys alkaa, niin se on sitten menoa, sillä tapahtumaa piisaa niin paljon, ettei tiedä, miten paljon silmiä pitäisi olla, että kaiken kerkeisi nähdä. Niin ja ne valot - Esa Kurrin "pistorasiasta".

 

Kuvassa on keskellä merirosvo ylempänä muita.

Kuva: Tavaton Media

 

Kun kolme iloista rosvoa ilmestyvät lavalle, katsoin heti, että nyt on rock! Niin ja kyllä, oli se sitä, kiitos musiikin toteutuksesta kapellimestari Iikka Kahri. On pakko varoittaa, että jos jo etukäteen soi päässä "Nyt hiljaa, hiljaa hiivitään...", niin esityksen jälkeen se soi siellä niin tiukkaan, että vielä seuraavana aamunakin rosvot hiipii korvakäytävässä.

Iloisesti rosvoina temmeltävät Veli-Matti Karèn (Kasper), Samu Loijas (Jesper) ja Markus Vaara (Joonatan). Heilläpä on sitten lemmikkieläimenä leijona ja siinä roolissa taituroi Matias Husgafvel. Heistä oli saatu mahtavan luontevat tyypit, joihin ei voi olla ihastumatta.

 

Kuvassa on pitkähameinen nainen, joka puhuu apupojalle keittiössä.  Takana on kolme apupoikaa.

Kuva: Tavaton Media

 

Rosvoilla on nälkä ja siivoton koti, eikä kukaan osaa/viitsi tehdä mitään, paitsi rosvota. He käyvät kähveltämässä Sohvi-tätin (Satu Taalikainen) ja siitähän se soppa syntyy. Ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan, mutta ainakin rosvot saavat ruokaa.

Kuvassa on pitkähameinen nainen, joka puhuu apupojalle keittiössä.  Takana on kolme apupoikaa.

Kuva: Tavaton Media

 

Kardemummassa tapahtuu paljon ja kaikki ovat aina innolla mukana. Pidetään toisista huolta ja käännetään asiat hyvin päin. Eläimet ovat mukana ja leijonan lisäksi mukana ovat kameli (Tiina Winter) ja papukaija (Annina Rubinstein), jotka osaavat laulaa.

Ilahduttavaa oli sekin, miten Kouvolan teatteri ottaa mukaan vierailevia tähtiä! Vaikka oma väki on mahtavaa, niin vielä hienompaa on se, miten hyvin toimivat näiden vierailevien kanssa. Heitä siis Samu Loijas (Jesper), Matias Husgafvel (leijona) ja Otto Pilli (makkaramestari ja eläinkauppias). Lisäksi ovat reippaat lapset Tommi ja Kamomilla, joilla on kaksoisroolitus Iivari Nikula/Niki Rihu ja Emma Teräväinen/Iiris Veneskari.

Nyt sitten passitan kaikkia menemään Kardemumman kaupunkiin, sillä siellä viihtyy ja saa niin iloisen mielen. Edelleen on mainittava, että tämä tarina on tehty kaiken ikäisille. Tämäkin keski-iän ylittänyt toisen samanmoisen kanssa nautti täysin rinnoin koko esityksen ajan.

 

Kini Laine