Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 12.11.2020

Klaus Härön draamakomedialle uusi elämä elokuvateatterissa

Klaus Härön ohjaama ja käsikirjoittama elokuva Elämää kuoleman jälkeen saa uuden ensi-illan elokuvateattereissa ensi viikolla. Elämää kuoleman jälkeen sai ensi-iltansa keväällä juuri ennen koronapandemiaa. Sen teatterikierros jäi todella tyngäksi ja sen takia Nordisk Film lanseeraa elokuvan uudelleen elokuvateattereihin perjantaina 20.11. alkavalla elokuvaviikolla, jolloin elokuva on esityksessä noin 50 elokuvateatterissa.    

 

Kuvassa on Peik Stenberg kännykkä korvallaan olohuoneessa.

Peik Stenberg. Kuva: Citizen Jane Productions

 

Elämää kuoleman jälkeen on Klaus Härön ohjaama ja käsikirjoittama ensimmäinen omaelämäkerrallinen elokuva. Se on lämminhenkinen ja koskettava draamakomedia miehestä, joka työntää läheiset luotaan juuri kun hän tarvitsisi heitä eniten. Päähenkilöiden kykenemättömyys ymmärtää toisiaan on samaan aikaan traagista ja koomista. Elokuvan pääosissa nähdään Peik Stenberg, Martin Paul ja Lena Labart.

Synopsis
Nissen vaimo on juuri kuollut, mutta koska Nisse (Peik Stenberg) on jo surutyönsä tehnyt, ovat jäljellä enää käytännön järjestelyt. Nisse päättää, että hautajaisista tulee pienet ja ilman vieraita, jotka ottavat osaa ja valittelevat surua. Ystävät ja sukulaiset lähettävät kuitenkin kukkia ja soittelevat jatkuvasti. Nissen poika Stefan (Martin Paul) yrittää parhaansa mukaan luovia ja pysyä Nissen perässä ja saa lopulta isältään tehtäväksi kertoa hautajaisvieraille ettei heitä kaivata muistotilaisuuteen. Myös Nissen sisko Elsa (Lena Labart) saapuu paikalle, muuttaen asumaan Nissen taloon, entiseen lapsuuden kotiinsa. Elsalla on myös oma agendansa järjestelyissä Nissen vaimon poismenon jälkeen. Lopulta Nisse havahtuu ja ymmärtää, että hän ei ole ainoa, joka ikävöi hänen vaimoaan.

Elokuvan tuottavat Leila Lyytikäinen ja Elina Pohjola Citizen Jane Productions tuotantoyhtiölle ja sen levittää Nordisk Film.