Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 06.10.2021

Klassinen pianokonsertti revontulien alla maailmanlaajuiselle yleisölle

Ranskalainen pianisti Sofiane Pamart soitti klassista musiikkia suorassa verkkolähetyksessä Ylläksen maisemista näyttävien revontulien alta. Esitys on julkaistu nyt myös YouTubessa.

Ainutlaatuinen konsertti kuvattiin Muonion ja Kittilän rajalla sijaitsevan Jerisjärven rannalla 8.9.2021, jolloin esitystä katsoi suoratoistona noin satatuhatta musiikin ystävää ympäri maailman. Tunnin pituisen konsertin päätähtenä oli klassisen musiikin pianisti Sofiane Pamart, joka soitti konsertissa upouusia omia sävellyksiään revontulien loistaessa taustalla. Palkittu muusikko Pamart on tunnettu mm. klassisen musiikin rajoja rikkovasta tyylistään sekä yhteistyöstään kotimaansa nimekkäimpien rap-artistien kanssa.

Visit Finlandin ja Visit Ylläksen kanssa yhteistyössä toteuttamassa konsertissa ranskalainen pianisti Sofiane Pamart soitti 8.9.2021 klassista musiikkia Ylläksen revontulien alla.

Sofiane Pamart. Kuva:  Alex Kuznetsov

Konsertin toteutti Visit Finlandin ja Visit Ylläksen kanssa yhteistyössä ranskalainen mediatalo Cercle, eri musiikkityylien ja visuaalisesti näyttävien kuvauspaikkojen suoratoistokonsertteihin erikoistunut mediayritys. Yleensä Cercle yhdistää elektronista musiikkia sekä erikoisia esiintymispaikkoja ympäri maailman. Sofiane Pamartin konsertti oli ensimmäinen kerta, kun esityksen pääesiintyjä oli klassinen muusikko.

- Itsessään flyygelin saaminen kuvauspaikalle tunturiin oli haastavaa, mutta suurimman vaikeuskertoimen projektiin toi luonnollisesti revontulien arvaamattomuus. Konsertti-ilta oli kuitenkin unohtumaton elämys ja lopputulos on täysin maaginen, Visit Finlandin PR & media manager Sergei Shkurov kertoo.
Sofiane Pamartin konsertti oli ensimmäinen Cerclen projekti Suomessa. Aikaisemmin yritys on kuvannut elektronisen musiikin konsertteja mm. Gizan pyramideilla, Eiffel-tornilla ja Unescon maailmanperintökohteiisin kuuluvassa Turkin Kappadokiassa.

Suoratoistetun jälkeen konserttia on katsottu Facebookissa ja Twitchissa jo lähes 900 000 kertaa. Sofiane Pamartin revontulikonsertti on katsottavissa nyt myös YouTubessa. https://youtu.be/2OHFgjuy3DI