Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 06.10.2021

Kikka!-elokuva helmikuussa elokuvateattereihin - katso kohtaus kohutusta Sabatti-ohjelman haastattelusta

Kikka!-elokuvan uudessa trailerissa on pätkä kohtauksesta surullisen kuuluisasta Sabatti-ohjelmasta, jossa Kikka joutui Tapani Ripatin ja Irwin Goodmanin arvostelemaksi.

Kikka!-elokuvan virallinen traileri on julkaistu. Juuri julkaistussa trailerissa Sara Mellerin näyttelemä Kikka ja Elena Leeven esittämä Paula aloittavat keikkailun ja Kikka on Irwinin (Ville Virtanen) kanssa toimittaja Ripatin (Eero Ritala) Sabatti-ohjelmassa. Kikka myös tapaa Martti Suosalon esittämän Junnu Vainion ja Ile Vainion (Aku Hirviniemi).

"Kiinnostuin Kikan tarinasta nähtyäni hänestä haastatteluita, joissa Kikka vaikutti modernilta artistilta, kun taas ihmiset hänen ympärillään vaikuttivat siltä, että heidät oli repäisty 70-luvulta/ rautaesiripun takaa. Tuntui että Kikka oli aikaansa edellä ja väärin ymmärretty artisti”, kertoo käsikirjoittaja Maarit Nissilä. ”Muistan esiteininä ajatelleeni että Kikan levyssä oleva seksuaalisuus oli paheellista ja että Kikasta ”ei saanut” tykätä. Koin että Kikka ansaitsisi, että hänen elämäänsä tarkasteltaisiin nykyajan näkökulmasta.”

Kikka!-elokuva kertoo iskelmälaulaja Kirsi Sirénistä. Se on biisien siivittämä elokuva artisti Kikasta ja aikakaudesta, jolloin Suomi oli matkalla lamasta kohti nousukautta. Se on elokuva viihdetaiteilijasta ja laulajasta, joka rakasti esiintyä ja antoi iloa muille, vaikka hänen taiteilijuuttaan kyseenalaistettiin.

Sara Melleri on iskelmätähti Kikka helmikuussa 2022 ensi-iltansa saavassa elokuvassa Kikka!

Sara Melleri. Kuva: Sami Kuokkanen

Kikka!-elokuvan on ohjannut Jussi-voittaja Anna Paavilainen. Elokuvan on käsikirjoittanut Maarit Nissilä. Iskelmälaulaja Kirsi Sirénin nimiosan esittää Sara Melleri. Kikan DJ ja toimittajaystävää näyttelee Elena Leeve. Muissa rooleissa nähdään muun muassa: Jakob Öhrman, Aku Hirviniemi, Martti Suosalo, Kai Vaine, Samuli Niittymäki, Tuomo Prättälä, Sanna-Kaisa Palo, Eero Ritala, Rea Mauranen ja Ville Tiihonen.

Elokuvan tuottaa Elokuvayhtiö Komeetta tuottajanaan Kaisla Viitala. Elokuvan rahoittajia ovat Yle ja Suomen elokuvasäätiö. Nordisk Film levittää Kikka!-elokuvan elokuvateattereihin 23.2.2022.

KIKKA
Kikka on yksi Suomen kaikkien aikojen eniten myynneistä naisartisteista. Kikka on persoonana ja aiheena kiinnostanut monia medioita ja tekijöitä viime vuosien aikana. Kikka herättää edelleen monimutkaisia tunteita ja muistoja ihmisissä. Toisille Kikka on edelläkävijä, esikuva ja rohkea tekijä, toisille typerä mauton bimbo ja sketsihahmo, kolmansille uhri ja muistutus 80- ja 90-luvun arvomaailmasta ja tyylitajusta.

SYNOPSIS
Kosmetiikkamyyjä Kirsi Viilonen haaveilee tähtiartistin urasta. Kun Kirsi tutustuu DJ ja radiotoimittaja Paulaan, päättää hän antautua kokonaan laulajaunelmalleen. Paula tunnistaa Kirsissä tähden ainekset ja yhdessä he hankkivat hänellä levytyssopimuksen. Kikka on syntynyt. Kikan ura lähtee jyrkkään nousukiitoon, kun hänen
nänninsä vilahtaa tahattomasti Jukebox-ohjelmassa. Kikasta tulee välittömästi koko maan tuntema julkkis ja yksi Suomen myydyimmistä naisartisteista.