Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 21.05.2020

Kesä ei olekaan peruttu – Lallukan taiteilijakodilla pihakonserttien sarja kesä-heinäkuussa ja mukana mm. Iiro Rantala, Jukka Perko ja Kuutti Lavonen

Historiallisen Lallukan taiteilijakodin asukkaat järjestävät kesällä eri taiteenaloja yhdistävän pihakonserttisarjan Lallukan sisäpihalla. Jokaisessa konsertissa tavataan myös Lallukassa asuva kuvataiteilija, joka esittelee konsertissa yleisölle yhden teoksensa, joka on myös myynnissä konsertin jälkeen. Konsertit järjestetään maanantaisin 8.6. – 6.7.

 

Kuvassa ovat Iiro Rantala ja Jukka Perko nojaamassa flyygelin kanteen.  Rantala on etualalla.

Jukka Perko ja Iiro Rantala. Kuva: Ioana Taut

 

Sarjan avaavat 8.6.2020 jazzpianisti Iiro Rantala ja saksofonisti Jukka Perko yhdessä legendaarisen Eino Grönin kanssa. Konsertin jälkeen tavataan myös kuvanveistäjä Tommi Toija, joka kertoo konsertissa teoksestaan.

Muita konsertissa esiintyviä muusikoita ovat Mari Palo, laulu ja Niko Kumpuvaara, harmonikka, Iiro Rantala yhdessä kertoja Lotta Kuusiston kanssa, Duo Tiksola eli Minna Pensola ja Antti Tikkanen sekä Senja Rummukainen, sello. Töitään konserteissa esittelevät myös kuvataiteilijat Kuutti Lavonen ja Markku Arantila sekä kuvanveistäjät Kari Cavén ja Inka Nieminen.

Lallukan pihasoitto on taiteilijapariskunta Iiro Rantalan ja Lotta Kuusiston ideoima konserttisarja. Yhteistyössä toisen taiteilijapariskunnan, Minna Pensolan ja Antti Tikkasen PuKama ry:n kanssa ideoitu konserttisarja tapahtuu Etelä-Töölössä legendaarisen Taiteilijakoti Lallukan sisäpihalla. Jokaiseen konserttiin on myynnissä 50 lippua. Sisäpihan katsomot järjestetään niin, että turvaväleistä pidetään tiukasti kiinni.

Iiro Rantala ja Lotta Kuusisto kommentoivat konserttisarjaa: “Noin tunnin mittaisten konserttien ohjelmistot ovat kokoelma sydäntä lämmittäviä ja tunteita liikuttavia teoksia, jotka haluamme jakaa yleisön kanssa pitkien rajoitusten hiljentämän tauon jälkeen.”

Ohjelma

ma 8.6. Jukka Perko – saksofoni, Iiro Rantala – piano, Eino Grön – laulu
kuvanveistäjä Tommi Toija

ma 15.6. Mari Palo – laulu & Niko Kumpuvaara – harmonikka
kuvataiteilija Markku Arantila

ma 22.6. Senja Rummukainen – sello
kuvataiteilija Kuutti Lavonen

ma 29.6. Duo Tiksola: Minna Pensola ja Antti Tikkanen – viulu
kuvanveistäjä Inka Nieminen

ma 6.7. Sanat ja Sävel, Iiro Rantala – piano & Lotta Kuusisto – kertoja
kuvanveistäjä Kari Cavén

 

 

Konserttitiedot
Taiteilijakoti Lallukka
Apollonkatu 13, sisäpiha