Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 30.06.2020

Kaustinen kokoaa yhteisönsä alkuperäiselle viikolleen yhteen verkossa

VirtuaaliKaustinen tarjoilee uusia pelimannivideoita, iltakonsertteja ja suoria lähetyksiä joka päivä viikon ajan heinäkuun puolivälissä. Kaikille maksuton tapahtuma järjestetään verkossa osoitteessa www.kaustinen2020.net täsmälleen samaan aikaan kuin se olisi ollut Kaustisella, maanantaista sunnuntaihin 13.–19.7. 

Kuvassa on yleisökuvaa kansanmusiikkijuhlilta puiden reunustamana aurinkoisena päivänä.

Kuva: kaustinen.net

 

Aamulla avataan päivän ohjelma, jokaisena aamuna. Silloin lapsiperheet voivat tavata ruudun äärellä Lasten Kaustiselta tutut Tradilinnut. Kotona pääsee laulamaan yhdessä, melkein kuin olisi lastenteltassa festivaalialueella.

Aamulla nähdään myös ohjelmajohtaja Anne-Mari Hakamäen aamutervehdys ja videosuositukset päivän ohjelmasta. Päivällä Kansanmusiikki-instituutin nettiradiossa voi tutustua arkistojen aarteisiin ja kansanmusiikin levyklassikoihin. Iltapäivällä VirtuaaliKaustinen julkaisee päivän vieraan videohaastattelun.  

Illalla on iltakonserttien vuoro: alkuviikosta nähdään varta vasten VirtuaaliKaustiselle kuvattuja konsertteja ja loppuviikosta on kolme suoraa lähetystä Kansantaiteenkeskuksen Kaustinen-salista. Esiintyjinä ovat muun muassa Kaustisen Purppuripelimannit, shamaaniviulisti Tuomas Rounakari, Vetelin viulumestarit, Tallari ja Bill Hota.

Viikko huipentuu lauantai-iltana yleisön toivekonserttiin, kun erityisesti festivaalin  Yökatrilleista tunnettu JPP soittaa yleisön toivekappaleisiin perustuvan konsertin.

Sunnuntaisin festivaaleilla soitetaan aina lähtölaulut kotimatkalle kirkonmenojen jälkeen. Nyt suureen yhteissoittoon voi kokoontua suorassa lähetyksessä 19.7. Soittoa johtaa mestaripelimanni Mauno Järvelä.

VirtuaaliKaustinen www.kaustinen2020.net on auki 31.7.2020 asti. Sen jälkeen kaikki videot ovat katsottavissa Kaustisen videokanavalla YouTubessa.

Pelimannivideoita voi lähettää vielä tämän viikon ajan 5.7.2020 saakka. Ohjeet löytyvät  osoitteesta https://www.kaustinen.net/uutiset/.