Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 30.11.2023

Katutaiteen Sound of G-Rex soi Grafian Luonnoksessa

Grafian katutaidekillan G-Rexin näyttelyssä katutaide ja musiikin maailma kohtaavat. Sound of G-Rex on esillä luonnoksessa 9.12.2023–14.1.2024.

Kuvassa on mustalla pohjalla valkoinen pyöreä kuvio, jossa on reunoissa pieniä valkoisia palloja, joista muodostuu harmaahko kehä pallon reunoille. keskellä lukee Sound of G-Rex.

Kuva: Grafia

 

G-Rex on Grafian jäsenten 2014 perustama katutaidekilta, joka sai alkunsa jäsenten halusta elävöittää kaupunkikuvaa. Kiltaan kuuluu visuaalisen viestinnän ammattilaisia ja opiskelijoita, joista monet työskentelevät kuvittajina ja itsenäisinä taiteilijoina.

Sound of G-Rex -näyttelyssä nähdään ryhmän muokkaamia soittimia, kollaaseja ja muita teoksia, joissa katutaiteen elementit yhdistyvät käyttöesineisiin ja kierrätettyihin materiaaleihin.

Katutaide on loputon tyylien ja luovien toteutusten runsaudensarvi, joka kaihtaa määrittelyä ja rajoja. Monipuolinen ryhmä on aiemmin tullut tunnetuksi muun muassa värikkäistä muraaleistaan ja yhteisötaideprojekteistaan.

Kaikille Grafian jäsenille avoin kilta on osaltaan edistänyt Suomen laillista muraalikulttuuria ja pyrkinyt löytämään parempia toimintatapoja hankkeiden toteuttajien, taiteilijoiden ja kaupunkien byrokraattisten lupaviidakkojen välille.

Näyttelyssä ovat mukana seuraavat G-Rexin jäsenet:
Maria Björklund, Terhi Ekebom, Elina Holley, Laura “Lauratimantti” Lehtinen, Päivi “Säde” Lindell, Viv Magia, Sara Multanen, Jesse Pasanen, Ossi Pirkonen, Maikki Rantala, Ville Salervo, Superflinda, Anni-Julia Tuomisto ja DJ Ässä.

Avajaiset ovat 8.12 ja siellä esiintyvät vinyyli-dj:t G-Rexin omista riveistä: Juha Liede, Superflinda ja Ässä.