Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 06.02.2024

Katri Ylanderilta uusi albumi ja kevätkiertue

Lukuisista hiteistään tunnettu Katri Ylander julkaisee uransa kuudennen studioalbumin perjantaina 23. helmikuuta. Mosaiikki-nimisen albumin kappaleissa liikutaan erilaisissa tunnelmissa elämän toiveikkuuden, haikeuden, ihastumisten, jatkuvan muutoksen ja luopumisen äärellä.

 

Kuvassa on Katri Ylander puolivartalokuvassa ja hänellä on vaaleat kiharaiset hiukset, joita hän pitää käsillään. Oikea käsi on ylempänä ja vasen käsi on posken päällä. Ylanderilla on valkoinen pusero päällään ja tausta on vaalean harmahtava.

Kuva: Katri Hiukka

 

Suomalaisia jo kohta kaksikymmentä vuotta musiikillaan koskettanut Katri Ylander julkaisee jatkoa jättihitin Sano mulle jotain kaunista sisältäneelle vuoden 2020 Yhteisii unelmii -albumilleen.  Uusi Mosaiikki-niminen albumi sisältää kymmenen pop-kappaletta, joiden tekstit liikkuvat ihmiselämään kuuluvien tunteiden kirjon äärellä. Pääosin Sampo Haapaniemen tuottamalla levyllä Ylanderin kyky välittää tunteita pääsee oikeuksiinsa. Levy julkaistaan digitaalisesti perjantaina 23. helmikuuta ja cd:nä viikkoa myöhemmin 1. maaliskuuta.

Albumin nimibiisi  Mosaiikki on Katrin mukaan lohdullinen kuvaus siitä, miten ihmiset ovat kuin mosaiikkeja, koostuessaan aina eletyllä hetkellä kaikista siihen mennessä koetuista kokemuksistaan ja palasista, jotka juuri sillä hetkellä rakentuvat kokonaisuudeksi.

Katri kertoo biisistä: ”Vaikka elämämme joskus pirstaloituu ja edessä on pelkkää synkkyyttä, se on yleensä väliaikainen tila, joka tulee muuttumaan jossain vaiheessa paremmaksi tai valoisammaksi. Huomasin kappaleen toimivan lohdullisena muistutuksena itselleni ja ajattelin, että varmasti muutkin voivat sen kokea lohtubiisinä".

Mosaiikki-albumilta on jo aiemmin singleinä julkaistu kappaleet Täydellinen mulle, Autio talo, Hautaan asti, Kun me hajotaan ja Oku Luukkaisen kanssa tehty Yksi sydän. Uuden albumin myötä Ylander lähtee helmikuun lopussa käynnistyvälle kevätkiertueelle. Kahdeksan keikkaa sisältävä kiertue vierailee Rukalla, Kajaanissa, Tampereella, Espoossa, Järvenpäässä, Jyväskylässä,Helsingissä ja Joensuussa. Katso julkistetut päivät täältä.  

Katri Ylander tuli tunnetuksi vuoden 2005 Idols- laulukilpailusta, jossa hän sijoittui toiseksi. Katrilta on julkaistu viisi albumia; 'Katri Ylander' (2006), 'Kaikki nämä sanat' (2007), 'Valvojat' (2009), Katri Ylander & Yksinäinen Yhtye ’Uusi maa’ (2013) ja viimeisimpänä Yhteisii unelmii (2020). Lisäksi häneltä löytyvät kokoelmalevyt 'Maailman ihanimmat' (2011) ja ‘Parhaat´ (2019). Katri tunnetaan mm. hiteistään 'Mansikkamäki', 'Välitunnilla', 'Valehdellaan', ' Onko vielä aikaa’ ja ‘Sano mulle jotain kaunista’.  Ahkerasti keikkaileva Katri on ollut kahdesti ehdolla Emma Gaalassa (2007 ja 2021), ja hän oli mukana  Nelosen Tähdet, Tähdet -ohjelmassa syksyllä 2020.

Katri Ylander/Mosaiikki 23.2.2024 (KHY Suomen Musiikki)
Biisilista:
1. Enkelit saa odottaa
2. Täydellinen mulle
3. Mosaiikki
4. Hautaan asti
5. Adele ja me
6. Kun me hajotaan
7. Viimeiset hitaat
8. Autio talo
9. Vaaleenpunanen taivas
10. Yksi sydän