Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 27.05.2019

Katja Kettu kirjoittaa Ismo Alangon elämäkerran

Kirjailija Katja Kettu ja muusikko Ismo Alanko ovat tehneet Johnny Knigan kanssa kustannussopimuksen Ismo Alangon elämäkerrasta. Teos ilmestyy vuonna 2021.

”On mahtavaa päästä tekemään töitä arvostamansa muusikon ja sanankäyttäjän kanssa. Luulen, ettei tästä tule ihan tavanomaista rockelämäkertaa”, kommentoi Katja Kettu hanketta.

Ismo Alanko (s. 1960) on tehnyt huikean 40-vuotisen uran muusikkona, säveltäjänä ja sanoittajana. Julkinen ura alkoi Hassisen Kone -yhtyeestä, jonka ensimmäisiä suuria hittejä oli mm. Rappiolla. Tämän jälkeen Alanko vaihtoi tyyliä Sielun Veljissä. Yhtyeen kappaleista mainittakoon suurhitti Peltirumpu.

 

Tämän uutisjutun sinulle tarjoaa...

Mainos: Arnora Korkean teknologian ja liiketoiminnan asiantuntija

 

Soolourallaan ja erilaisten projektien ääreltä on syntynyt koko joukko unohtumattomia lauluja, kuten Kun Suomi putos puusta.

Alangolta on juuri ilmestynyt uusi ylistäviä arvioita saanut rocklevy Minä halusin olla niin kuin Beethoven. Ismo Alanko vihitään Itä-Suomen yliopiston kunniatohtoriksi kesäkuussa.

Kuvassa on Ismo Alanko valkoisessa paidassa hihat käärittyinä kyynerpäihin.  Oikeassa kädessä on musta hattu ja vasen käsi on oikean käden yläpuolella.  Tausta on ruskean musta ja kuvan sävy ruskean mustan valkoinen.

Kuva: Miikka Pirinen

Parhaillaan lomailevasta Alangosta kirjoitti Jukka Huusko tuoreessa artikkelissaan: ”Ismo Alanko on kuvia kumartelematon individualisti, joka painii suomirockissa aivan omassa sarjassaan. Neljän vuosikymmenen ajan hän on kolunnut tyylilajeja laidasta laitaan, eikä ole oikeastaan missään vaiheessa pitänyt taukoa.” – Helsingin Sanomat 17.5.2019

Johnny Kniga on aiemmin julkaissut Alangolta sanoituksiin keskittyneet kirjat Rakkaus on ruma sana (2004) ja Sanat (2011). Edellinen sisälsi myös lyhyitä tarinoita ja jälkimmäinen käsikirjoituksen Grande Finale -esitykseen.

Katja Kettu (s. 1978) lukeutuu maamme eturivin kirjailijoihin. Hänen suuri läpimurtonsa oli romaani Kätilö (2011), joka sai Runeberg-palkinnon ja josta on tehty myös palkittu menestyselokuva, jonka pääosassa näytteli Krista Kosonen. Viime vuonna Kettu oli kaunokirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokkaana teoksellaan Rose on poissa.