Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 06.04.2023

Kati Tervon Tyttö joka olin on karun kiihkeä romaani nuoruuden vimmasta ja kivusta

Herkkävaistoinen, omaelämäkerrallinen romaani kuvaa nuoren tytön kiirettä aikuistua, identiteetin löytämistä sekä kiihkeää 70-lukua, joka herää henkiin romaanin sivuilla.

Kuvassa on oikealla Kati Tervo kasvokuvassa.  Hänellä on mustat hiukset ja tummasankaiset silmälasit. Vasemmalla on kirjan kansi, jossa on eri värillä suurin kirjaimin Tyttö joka olin.

Kuva: Otava

 

Tyttö murtautuu kuorestaan kodin painostavassa ilmapiirissä. Nuori kuvismaikka herättää kipinän, ja tyttö löytää kuvataiteista polun vapauteen. Vapaan taidekoulun ja Oriveden opiston karismaattiset opettajat luotsaavat luovuuden iloon ja saavat sydämen pamppailemaan.

Ystävyyksiä solmitaan niin koulussa kuin Vanhan kuppilassa, ja vaikka monet siteet katkeavat, on niitäkin, jotka pitävät läpi elämän. Elämänilon ja kokemustenkaipuun räiskyvät värit saavat rinnalleen kuitenkin myös synkkiä sävyjä.

Kati Tervo (s. 1954) on helsinkiläinen kirjailija. Hän on julkaissut mm. keittiökertomus- ja kolumnikokoelmia ja romaanit Sukupuu (2014) ja Iltalaulaja (2017). Syksyllä 2022 häneltä ilmestyi proosateos Ukko yhdessä Jari Tervon kanssa.