Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 05.09.2023

Katastrofielokuva Kiirunan pääosassa nähdää Peter Franzén

Richard Holmin ohjaaman yli 8 miljoonan euron budjetin Kiiruna-elokuvan kaivososuudet on kuvattu Tampereella ja yhdessä pääosassa nähdään suomalainen Peter Franzén.

Kuvassa on Peter Franzén sivuttain roikkumassa kuilutilassa, jossa on paksuja sähköjohtoja. Kuva on puolivartalokuva ja hänellä on päällään ruudullinen paita.

Kuva: Peter Franzén/2023 SF Studios

 

Kaivoskaupunki Kiirunaan sijoittuvan elokuvan pääosissa nähdään Tova Novotny (Annihilation, Eat Pray Love), Kardo Razzazi (Honor, Alex) ja Peter Franzén (Vikings, Hamsterit, The Wheel of time). Muissa rooleissa ovat muun muassa Tintin Poggats Sarri sekä Young Royals -tähdet Felicia Maxime ja Edvin Ryding. Elokuvan ovat käsikirjoittaneet ohjaaja Richard Holm (Johan Falk, Gåsmamman), Robin Sherlock Holm ja Nicola Sinclair. Sen on tuottanut Joakim Hansson SF Studiosille.

 

 
Synopsis
Ei ole epäilystäkään, että Kiirunassa tapahtuu jotain - kysymys on vain siitä, milloin. Kiiruna on tarina perheestä, joka joutuu kasvokkain kaikkien pelkäämän katastrofin kanssa sen muuttuessa yhtäkkiä todellisuudeksi.

Toiminnan keskiössä on Frigga (Tuva Novotny), joka yrittää tasapainoilla niin perheen, uuden rakkauden Dabirin (Kardo Razzazi) kuin menneisyydestä kiinni pitävän entisen aviomiehen (Peter Franzén) välillä toimiessaan Kiirunavaaran kaivoksen turvallisuuspäällikön riskialttiissa työssä.

Kun maa alkaa yhtäkkiä täristä heidän jalkojensa alla, omat ongelmat menettävät merkityksensä ja he joutuvat tekemään kaikkensa, ettei kuilu nielaise heitä syvyyksiinsä.
 
Elokuvan levittää SF Studios ja se saa ensi-iltansa elokuvateattereissa kautta Suomen 22.9.2023.