Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 24.05.2022

Kari Hotakaisen romaani Opetuslapsi ilmestyy elokuussa – kirjailijan esikoisteos julkaistiin 40 vuotta sitten

Kari Hotakaisen Opetuslapsi on raivoisa romaani osattomuudesta, kostosta ja yhteyden etsimisestä. Päähenkilö Marian tähänastinen elämä kiertyy kirjassa vyyhdiksi, jonka purkaminen ja selvittäminen ajaa hänet hylätylle huoltoasemalle, mukanaan kolme väkivaltaisesti sieppaamaansa ihmistä.

Kuvassa on osa Opetuslapsi-kirjan kannesta ja tausta on vaalean ruskea. Keskellä on punainen sydän, jossa on oikea kulma tummunut hieman palaneena. Keskeltä lähtee punainen juova alaspäin.

Osa kirjan kannesta kuvittanut  graafikko Elina Warsta. Kuva: Kustannusosakeyhtiö Siltala

 

Hotakaisen esikoisteos, runokokoelma Harmittavat takaiskut ilmestyi vuonna 1992, 40 vuotta sitten. Juhlavuoden kunniaksi kirjailija julkaisee romaanin, joka ei katso taakse, vaan suoraan kohti.

Kuori minut luuhun saakka ja anna sitten uusi iho, joka on tehty karitsan nahasta ja kiivihedelmän karvakuoresta."

Kolmen päivän aikana Maria tekee tilit selviksi tavalla, joka pakottaa myös lukijan miettimään elämän tarkoitusta, keskiluokkaisen elämäntyylin ongelmia sekä omaa osaansa yhden aikakauden viimeisellä kielekkeellä.

 

Kuvassa on Kari Hotakainen, joka on puolivartalokuvassa ja istuu pöydän ääressä kädet keskellä. Tausta on tumman harmaa.

Kuva: Laura Malmivaara

 

Kari Hotakainen (s. 1957) on yksi maamme luetuimmista ja palkituimmista kirjailijoista. Hän on saanut muun muassa Finlandia- ja Runeberg-palkinnot sekä Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon.