Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 06.05.2022

Karaokeparatiisi ensi-esitykseen Sodankylän elokuvajuhlille - katso video

Suomalaiset eivät näytä tunteitaan – he laulavat karaokea.

Kuvassa on kaksi nuorta naista laulamassa karaokea ja he ovat vastakkain.

Kuva: napafilms

 

Karaokeparatiisi on Einari Paakkasen lämmin elokuva suomalaisille rakkaasta harrastuksesta, karaokesta. Kamera seuraa karaokekansaa mitä ihmeellisempiin paikkoihin, joissa laulu raikaa, niin ilossa kuin surussakin. Elokuvan päähenkilöillä on kullakin elämää suurempi tarina kerrottavanaan. Jokainen todella on laulun arvoinen.

Karaokeparatiisin Suomen ensi-esitys on Sodankylän elokuvafestivaaleilla 2022. Se sai kansainvälisen ensi-iltansa CPH:DOX-elokuvafestivaalin kilpasarjassa ja kiertää nyt maailman arvostetuimpia festivaaleja kuten Visions du Réel ja DocsBarcelona. Ohjaaja-käsikirjoittaja Paakkasen edellinen kokopitkä elokuva, Isäni tähtien takaa, näytti hänen lämminhenkisen tyylinsä, joka jatkuu tässä dokumenttielokuvassa.

 

 

 

Synopsis

Dokumenttielokuva seuraa viittä suomalaista. Evi on karaokejuontajana yli 20 vuotta työskennellyt jyväskyläläinen. Hän on alan piireissä tunnettu hahmo, joka on kiertänyt autollaan Suomea ristiin rastiin jo yli 5000 keikan verran. Hän yhdistää rakkauden ja menetyksen tarinat, jotka löytyvät karaoken kliseen takaa. Toni, maailman ujoin kaveri, rohkaistuu lavalle kerta toisensa perään. Kari etsii rakkautta ja laulaa öisin autokorjaamossaan. Elina ei pysty kävelemään Parkinsonin taudin takia, mutta punk-kappaleet saavat hänen sielunsa lentämään. Laura laulaa, koska puhuminen on tuskallista.

Karaokeparatiisin on ohjannut ja käsikirjoittanut Einari Paakkanen. Sen ovat leikanneet Antti Reikko F.C.E ja Einari Paakkanen. Äänisuunnittelusta vastaa Pietu Korhonen ja kuvauksesta Marita Hällfors F.S.C. Elokuvan on tuottanut Marianne Mäkelä napafilmsille.

Karaokeparatiisin ensi-ilta on Suomen elokuvateattereissa 12.8.2022.