Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 21.07.2022

Karaokeparatiisi elokuvateattereihin elokuussa - hurmasi Sodankylässä

Suomalaiset eivät näytä tunteitaan – he laulavat karaokea. Karaokeparatiisi on Einari Paakkasen lämmin dokumenttielokuva suomalaisille rakkaasta harrastuksesta, karaokesta. Kamera seuraa karaokekansaa mitä ihmeellisempiin paikkoihin, joissa laulu raikaa, niin ilossa kuin surussakin. Elokuvan päähenkilöillä on kullakin elämää suurempi tarina kerrottavanaan. Jokainen todella on laulun arvoinen.

 

Kuvassa on kaksi nuorta naista laulamassa vastakkain mikki kädessään ja he pitävät toisiaan kädestä keäsivarren mitan päässä.

Kuva: Aurora Studios

 

Karaokeparatiisi sai Suomen ensi-esityksensä kesäkuussa Sodankylän elokuvafestivaaleilla, jossa yleisö eli mukana ilossa ja surussa ja taputti seisten elokuvan päätyttyä. Karaokeparatiisi sai kansainvälisen ensi-iltansa CPH:DOX-elokuvafestivaalin kilpasarjassa ja on esityksessä muun muassa Visions du Réel ja DocsBarcelon festivaaleilla. Ohjaaja-käsikirjoittaja Paakkasen edellinen kokopitkä elokuva, Isäni tähtien takaa, näytti hänen lämminhenkisen tyylinsä, joka jatkuu tässä dokumenttielokuvassa.

 

 

Synopsis

Dokumenttielokuva seuraa viittä suomalaista. Evi on karaokejuontajana yli 20 vuotta työskennellyt jyväskyläläinen. Hän on alan piireissä tunnettu hahmo, joka on kiertänyt autollaan Suomea ristiin rastiin jo yli 5000 keikan verran. Hän yhdistää rakkauden ja menetyksen tarinat, jotka löytyvät karaoken kliseen takaa. Pääkaupunkiseutulainen Toni, maailman ujoin kaveri, rohkaistuu lavalle kerta toisensa perään. Kalajoella asuva Kari etsii rakkautta ja laulaa öisin autokorjaamossaan. Elina ei pysty kävelemään Parkinsonin taudin takia, mutta punk-kappaleet saavat hänen sielunsa lentämään. Laura laulaa, koska puhuminen on tuskallista.

Karaokeparatiisin on ohjannut ja käsikirjoittanut Einari Paakkanen. Sen ovat leikanneet Antti Reikko F.C.E ja Einari Paakkanen. Äänisuunnittelusta vastaa Pietu Korhonen ja kuvauksesta Marita Hällfors F.S.C. Elokuvan on tuottanut Marianne Mäkelä napafilmsille. Elokuvan levittää Aurora Studios.

Karaokeparatiisin ensi-ilta elokuvateattereissa 12.8.2022 kautta Suomen.