Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 08.02.2024

Kapellimestari Dalia Stasevska johtaa huhtikuussa Musiikkitalossa tukikonsertin Ukrainan hyväksi

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian järjestää Let there be light -konsertin, jossa Musiikkitalon Konserttisalin lavalle astuu Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesteri ja noin 25 ukrainalaista musiikinopiskelijaa. Konsertilla Stasevska haluaa kannustaa ukrainalaisia musiikinopiskelijoita vaikeina aikoina ja tukea korkeatasoista orkesteriopetusta Ukrainassa.

Kuvassa on on Dalia Stasevska puolivartalokuvassa. Hänellä on lyhyehköt vaalean ruskeat hiukset taakse kammattuna ja päällään ruskea poolo sekä musta jakku.

Dalia Stasevska. Kuva: lahti.fi

 

Dalia Stasevska valittiin Taideyliopiston vuoden alumniksi 2022. Hänen ideoimansa ja johtamansa konsertti on hänen alumnitekonsa yliopistolle ja se järjestetään 6.4.2024 Musiikkitalon konserttisalissa. Konsertin tuotot ohjataan suoraan Ukrainan musiikkikoulutuksen tueksi. Sen ohjelmassa kuullaan ukrainalaissäveltäjä Bohdana Frolyakin teos Let There Be Light, Uuno Klamin Kalevala-sarja Op. 23 sekä Jean Sibeliuksen Viulukonsertto, jossa solistina soittaa Elina Vähälä. Stasevska johti Frolyakin teoksen kantaesityksen Lontoon PROMS-festivaaleilla 2023.

Ukraina on suuressa kansainvälisessä nosteessa olevan Stasevskan toinen kotimaa. Konserttiin osallistuukin noin 25 lahjakasta, joko maahan jäänyttä tai sodan alta muualle opiskelemaan lähtenyttä, nuorta ukrainalaista muusikkoa. Heidät on koonnut yhteen Youth Symphony Orchestra of Ukraine (YsOU). Konserttia edeltävissä harjoituksissa valmentajina toimivat suomalaisten ammattiorkestereiden muusikot.

Konsertin pääjärjestäjänä on Taideyliopiston Sibelius-Akatemia. Se toteutetaan tiiviissä yhteistyössä Helsingin Musiikkitalon, Helsingin kaupunginorkesterin ja Tapiola Sinfonietan
kanssa.

Let there be light -tukikonsertti Ukrainalle 6.4.2024 klo 19
Helsingin Musiikkitalo, Konserttisali (Mannerheimintie 13 A, 00100 Helsinki)

Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesteri & Youth Symphony Orchestra of Ukraine
Dalia Stasevska, kapellimestari
Elina Vähälä, viulu

Frolyak – Klami – Sibelius

Liput 11,50–34 € (Ticketmaster). Konsertin tuotot ohjataan suoraan Ukrainan musiikkikoulutuksen tueksi. Lipunoston yhteydessä voi halutessaan lahjoittaa lisäksi vapaavalintaisen summan. Lipunmyynti alkaa maanantaina 12.2.2024 klo 7.

Konsertin järjestämistä tukevat Konstsamfundet, Sibelius-Akatemian tukisäätiö sekä Jane ja Aatos Erkon säätiö.

https://www.uniarts.fi/tapahtumat/let-there-be-light-tukikonsertti/