Hyppää pääsisältöön
Jouni Hakkarainen / 31.10.2019

Kansallisteatterin Hölmölän joulu on lämminhenkinen perhenäytelmä

Ajatus lasten kanssa teatteriin menosta varmasti kiehtoo monia viihdemuodosta tykkääviä. Kansallisteatterin Hölmölän joulu tarjoaa siihen edullisen mahdollisuuden.

Teatterissa käyminen ei välttämättä aina ole kaikista edullisinta viihdettä – ainakaan jos tarkoituksena on lähteä kuluttamaan penkkejä koko perheen voimin. Kansallisteatterin Hölmölän jouluun myydään kuitenkin mukavan kevyeen 50 euron hintaan perhelippuja, joilla mukaan pääsee kaksi aikuista ja kaksi lasta. Eri kokoisella porukalla lippujen hinnaksi tulee 15 euroa kappaleelta.

Ei ole mikään ihme, että Suuren näyttämön lämpiössä joulukuun puoliväliin asti esitettävä näytelmä on kirjoitushetkellä lähes kauttaaltaan loppuunmyyty!

Hölmölän joulussa kirkkaasti valaistun lämpiön lavalle nousevat Ella Pyhältö ja Helena Vierikko, jotka ovat myös käsikirjoittaneet ja ohjanneet näytelmän sekä toimineet siinä lavastajina ja puvustajina. Kahden naisen esityksessä on kolme hahmoa, joista yhdellä, Hölmölän ukolla, on tekoparta.

Tarinassa ukko ja akka haluavat hankkia toisilleen joululahjan, mutta taattuun hölmöläistyyliin matkaan mahtuu pöhköjä kommelluksia. Mukavana lisänä lapset saavat paikoitellen osallistua näytelmän kulkuun ja auttaa hölmöläläisiä ohjeita huutamalla.

Minä, avopuolisoni ja 5-vuotias poikamme nautimme kaikki Pyhältön ja Vierikon heittäytymisestä ja näytelmän lämminhenkisestä tunnelmasta. Erityisen herkistävää oli kuunnella jälkeenpäin pojan analyyseja ja mielipiteitä tarinasta ja kivoista hahmoista.

Hölmölän joulun sanotaan sopivan 3–120-vuotiaille, ja tämä on helppo allekirjoittaa. Karikatyyrimaisten hahmojen hassu kohellus iskee vauvasta vaariin. 30 minuutin näytelmän jälkeen jokaisella näytti olevan hymy huulilla.