Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 19.04.2023

Kansallisoopperan viisituntinen spektaakkeli Siegfried suoratoistetaan 22. huhtikuuta

Ring-sarjan kolmas osa Siegfried suoratoistetaan Suomen kansallisoopperasta 22.4.2023 klo 14. Keväällä Stage24:llä nähdään myös kiertue-esityksen suora lähetys Helsingin jäähallista.

 

Kuvassa ovat kiven päällä valkoisissa puvuissa olevat nainen ja mies.  Taustalla on iso, ruskea pyöreä kuvio, jolla on kotkan siivet.  Taustalla on molemmin puolin turkooseja, ruskeita ja mustia valokennoja pystysuorassa.

Kuva: Kansallisooppera

 

Siegfried sai ensi-iltansa 24. maaliskuuta, ja erityisesti Kansallisoopperan orkesteri ja kapellimestari Hannu Lintu hurmasivat tulkinnallaan yleisön ja kriitikot. ”Siegfriedin suurimpana sankarina voi pitää kapellimestari Hannu Lintua ja Kansallisoopperan orkesteria,” kirjoitti Hannu-Ilari Lampila Helsingin Sanomien arviossa.

Viisituntisen visuaalisen ja musiikillisen mestariteoksen voi kokea suorana lähetyksenä lauantaina 22. huhtikuuta klo 14. Suoratoisto on toteutettu yhteistyössä Ylen kanssa ja sitä voi seurata Kansallisoopperan Stage24-palvelussa ja Yle Areenassa. Siegfriedin tallenne tulee myös myöhemmin katsottavaksi molempiin palveluihin, ja suomeksi tekstitettyä esitystä voi katsella kaikkialla maailmassa. Ring-sarjan kaksi ensimmäistä osaa Reininkulta syksyltä 2019 ja Valkyyria syksyltä 2022 ovat yhä katsottavissa Stagella ja Areenassa.

Siegfriedin on ohjannut Anna Kelo, valaistuksen, lavastuksen ja visuaalisuuden on suunnitellut Mikki Kunttu ja puvut Erika Turunen. Esityksen johtaa Hannu Lintu. Vaeltajan roolissa loistaa Tommi Hakala. Muissa rooleissa nähdään joukko niin ikään kovatasoisia nimiä kuten Siegfriedinä Daniel Brenna, Alberichina Jukka Rasilainen, Mimenä Dan Karlström, Fafnerina Matti Turunen, Erdana Sari Nordqvist, Brünnhildenä Johanna Rusanen ja metsälintuna Krista Kujala.

Kevään Stage24-uutuutena myös Oopperan ja Baletin areenakiertue

Toukokuussa 2023 Oopperatalon väki jalkautuu ennennäkemättömälle areenakiertueelle ympäri Suomen. Kaupunkien suurimmilla esiintymisareenoilla nähtävässä ohjelmassa on oopperan ja baletin parhaimpia paloja rakastetuimmista aarioista taiturillisimpiin kaksintansseihin, loistokkaita kuorokohtauksia unohtamatta. Katso areenakiertueen esitys Helsingin jäähallista suorana lähetyksenä Stage24-palvelussa keskiviikkona 17.5.2023 klo 17.50 alkaen: https://oopperabaletti.fi/stage24/live/oopperan-ja-baletin-areenakiertue/

Kansallisooppera ja -baletti julkaisi uuden verkkopalvelun maaliskuussa 2023, minkä myötä myös Stage24:n käytännöt muuttuivat. Suorien lähetysten ja esitystallenteiden katsominen edellyttää joidenkin esitysten osalta kirjautumista Oopperan ja Baletin asiakastilille, jonne kirjaudutaan samoilla tunnuksilla kuin kirjautuessa Oopperan ja Baletin verkkokauppaan.

Kattavat ohjeet Stage24-kirjautumiseen löytyvät täältä: https://oopperabaletti.fi/stage24/kayttoohjeet/.

Kevään Stage24-tarjonnasta Siegfried ei edellytä kirjautumista, mutta kiertue-esitys edellyttää.