Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 13.12.2021

Kansallisoopperan La Traviata suoratoistetaan 21.12. – Violettan roolissa Tuuli Takala

Oopperanystävien ikisuosikki La Traviata tuo hurmaavat pariisilaisjuhlat ja haikean rakkaustarinan kotisohville 21. joulukuuta. Violettan roolin tulkitsee tähtisopraano Tuuli Takala. Stage24-palvelussa on katsottavissa myös mm. Lumikuningatar ja La Bohème.

Giuseppe Verdin La Traviata on Kansallisoopperassa esitetyistä Verdin teoksista suosituin. Vuonna 1988 Aleksanterin teatterissa ensi-illassa nähty tuotanto on 33-vuotisen elinkaarensa aikana saanut jo lähes 200 esitystä. Vaaleana hohtava, 1800-luvulle sijoittuva lavastus ja näyttävät puvut sekä Verdin kuolemattomat sävelet valloittavat yleisön vuodesta toiseen.

La Traviata tuo hurmaavat pariisilaisjuhlat ja haikean rakkaustarinan kotisohville suoratoistona 21. joulukuuta, violettana Tuuli Takala.

La Traviata. Kuva: Emma Suominen

Sopraanoiden repertuaarin keskeinen rooli ja erityinen taidonnäyte on La Traviatan Violetta Valéry. Suorassa lähetyksessä tämän roolin tulkitsee sekä Suomessa että kansainvälisillä estradeilla hurmannut Tuuli Takala. Häntä on kiitetty muun muassa ”poikkeuksellisen kauniista äänestään” (Online Merker), ”vangitsevasta lavasäteilystään” (Helsingin Sanomat) sekä ”kiehtovasta näyttämötyöskentelystään” (Musik-in-Dresden). Helsingin Sanomat povasi Tuuli Takalasta jopa Suomen seuraavaa tähtisopraanoa jutussaan marraskuun alussa. Takalalla on ollut vuodesta 2015 lähtien kiinnitys Dresdenin Semperoperan solistikuntaan, minkä lisäksi hän esiintyy vakituisesti myös monilla maailman päänäyttämöillä, niin ooppera- kuin konserttisolistina.

La Traviata suoratoistetaan Kansallisoopperasta Stage24-palvelussa sekä Helsingin Sanomien HSLive-palvelussa 21.12. klo 18.40 alkaen. Ennen esitystä ja väliajalla La Traviatan teemoista Sami Sykön johdolla keskustelevat baritoni Jorma Hynninen, sopraano Sanna Iljin ja historioitsija Liisa Suvikumpu. Tallenne tulee myöhemmin myös katsottavaksi Stage24-palveluun puoleksi vuodeksi. Tuuli Takalan lisäksi suoratoistossa laulavat mm. Irakli Kakhidze, Aleksei Isaev, Johannes Vatjus, Ari Hosio ja Jouni Kokora. Esityksen johtaa Alan Buribayev.

Pähkinänsärkijä ja Hiirikuningas -baletin suoratoisto ja tallenne rikkovat ennätyksiä

Pähkinänsärkijän ja Hiirikuninkaan suora lähetys 27.11. keräsi Oopperan ja Baletin suoratoistojen historian suurimman yleisön, kun sitä seurasi lähes 92 000 katsojaa. Edellistä ennätystä piti hallussaan ooppera Covid fan tutte 62 000 katsojalla. Pähkinänsärkijnä ja Hiirikuninkaan suoratoistoa ja tallennetta on katsottu 27.11. esityksen jälkeen Stage24:llä sekä Yle Teemalla ja Areenassa yhteensä yli 120 000 kertaa. Tallenne on nähtävissä Stage24:llä 21.6.2022 saakka.

Stage24:llä voi virittäytyä joulutunnelmaan myös balettien Prinsessa Ruusunen (katsottavissa 18.2.2022 asti) ja Lumikuningatar seurassa. La Traviatan lisäksi Stage24:lle palaa La Bohème -ooppera, jonka tallenne on katsottavissa 19.6.2022 saakka. Kaikki nämä tallenteet ovat nähtävissä maailmanlaajuisesti.

La Traviatan suoratoisto

Katsottavissa Stage24-palvelussa ja HSLivessä 21.12.
Tallenne tulee katsottavaksi Stage24-palveluun puoleksi vuodeksi, 20.6.2022 saakka
La Traviatan esitykset Kansallisoopperassa 20.1.2022 saakka