Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 28.09.2020

Kansallisoopperan Covid fan tuttella ennätysmäärä katsojia digitaalisesti

Stage24:llä ja Yle Areenassa suoratoistettu Covid fan tutte on saanut poikkeuksellisen suuret katsojaluvut Suomessa, ja nyt tallenteesta on tekeillä kansainvälinen versio. Esitykset Kansallisoopperassa jatkuvat 10. lokakuuta Hannu Linnun johdolla.

Kuvassa on vaaleahiuksinen nainen pöydän ääressä heitellen papereita ja vierellä on tummapukuinen mies. Seinällä on oikealla värikäs iso juliste.

Kuva: Kansallisooppera

 

Covid fan tutte eli kohtauksia koronakeväästä suoratoistettiin 1. syyskuuta yhteistyössä Yleisradion kanssa Oopperan ja Baletin virtuaalinäyttämö Stage24:llä sekä Yle Areenassa. Suora lähetys keräsi Oopperan ja Baletin suoratoistojen historian suurimman yleisön, kun sitä seurasi yli 62 000 katsojaa. Myös tallenne on kerännyt jo nyt ennätysmäärän sivulatauksia: Areenassa ja Stage24:llä se on katsottu yli 110 000 kertaa. Suuren kysynnän siivittämänä tallenteesta tehdään englanniksi tekstitetty kansainvälinen versio, joka on katsottavissa 5.10.2020–5.4.2021.

Covid fan tutte sai ensi-iltansa Suomen kansallisoopperassa 28.8.2020. Teos keräsi merkittävää huomiota ensi-iltaviikollaan tarttumalla ajankohtaisen teemaan. Vakavaa aihetta käsitellään satiirin ja realityn keinoin pohtien suomalaisten kollektiivista kokemusta koronakeväästä erityisesti oopperan ja sen taiteilijoiden näkökulmasta. Aihe kiinnosti myös kansainvälistä mediaa, ja esimerkiksi Associated Press uutisoi teoksesta.

Jussi Nikkilän ohjaaman produktion esitykset jatkuvat edelleen Kansallisoopperan päänäyttämöllä. 10. lokakuuta alkaen teoksen johtaa Hannu Lintu ja rooleissa loistavat kotimaiset tähdet kuten Reetta Haavisto, Arttu Kataja, Jenny Carlstedt ja Markus Nykänen. Uuden suomenkielisen libreton W. A. Mozartin Così fan tutten musiikkiin on kirjoittanut Minna Lindgren.

W. A. Mozart – Minna Lindgren: Covid fan tutte

Loppusyksyn esitykset Kansallisoopperassa 10.–23.10.