Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 21.12.2022

Kansainvälsesti palkitun Tonislav Hristovin ensimmäinen pitkä elokuva Laupias taksikuski

Kansainvälisesti palkitun Tonislav Hristovin käsikirjoittama ja ohjaama sekä laatudraamoistaan tunnetun Making Movies -elokuvayhtiön tuottama Laupias taksikuski saa ensi-iltansa elokuvateattereissa kautta maan 17. helmikuuta 2023.

Kuvassa ovat Alma Pöysti ja Malin Krastev kahvilapöydän ääressä keskustelemassa.

Alma Pöysti ja Malin Krastev. Kuva: Orlin Ruevski/Making Movies

 

Laupias taksikuski -elokuvan rooleissa nähdään muun muassa Bulgarian tunnetuimpiin näyttelijöihin lukeutuva Malin Krastev sekä Alma Pöysti ja Amos Brotherus

Laupias taksikuski on dokumenttielokuvistaan tunnetun bulgarialaislähtöisen, 2000-luvun alussa Suomeen muuttaneen ohjaaja-käsikirjoittaja Hristovin ensimmäinen pitkä näytelmäelokuva. Hristovin kansainvälisestikin suitsutettuja dokumenttielokuvia ovat muun muassa Veeran maaginen elämä (2019), Hyvä postimies (2016), Love & Engineering – rakkauden insinöörit (2014), Soul Food Stories (2013) ja Sinkkuelämän säännöt (2011).

Laupiaan taksikuskin pääroolissa nähdään Bulgarian tunnetuimpiin ja rakastetuimpiin näyttelijöihin lukeutuva Malin Krastev. Muissa rooleissa elokuvassa näyttelevät Gerasim Georgiev, Slava Doycheva, Alma Pöysti ja Amos Brotherus.

Bulgariaan ja Suomeen sijoittuva Laupias taksikuski kertoo koskettavan tarinan taksikuskista Ivanista (Krastev), joka yrittää kerätä rahaa palatakseen Suomeen perheensä (Pöysti ja Brotherus) luo. Herkkä ja puhutteleva draama on kuvaus yrityksestä korjata menneisyyden virheet.

 

 

Synopsis

Suomalaisten ja bulgarialaisten huippunäyttelijöiden tähdittämä Laupias taksikuski kertoo syvästi koskettavan tarinan Sunny Beachillä työskentelevästä taksikuskista Ivanista (Malin Krastev), joka yrittää saada kasaan riittävästi rahaa päästäkseen matkustamaan Suomeen.

Menneisyyden virheet ovat ajaneet Ivanin kauas rakkaimmistaan: entinen vaimo Mia (Alma Pöysti) ja poika Antti (Amos Brotherus) asuvat Helsingissä, jonne mies tahtoo palata hyvittämään aiemmat tekonsa. Raha on kuitenkin tiukassa, ja voidakseen lähteä on Ivanin turvauduttava äärimmäisiin keinoihin.

Jos Euroopan toiselle laidalle ylipäätään pääsee, voiko kertaalleen rikottua perhettä enää korjata?

Dokumenttielokuvistaan palkitun ja ihmisläheisestä otteestaan kansainvälisesti kiitetyn Tonislav Hristovin kaunis draama vie ikimuistoiselle matkalle kohti kipeää menneisyyttä – ja suurta rakkautta.

Työryhmä

Rooleissa: Malin Krastev, Gerasim Georgiev, Slava Doycheva, Alma Pöysti ja Amos Brotherus
Ohjaus: Tonislav Hristov
Käsikirjoitus: Kaarle Aho, Tonislav Hristov, Konstantin Bojano
Kuvaaja: Orlin Ruevski
Lavastussuunnittelu: Severina Stoyanova
Pukusuunnittelu: Eka Bichinashvili
Leikkaus: Mervi Junkkonen
Äänisuunnittelu: Gustaf Berger
Musiikki: Lisa Nordström
Tuottajat: Kaarle Aho & Kai Nordberg / Making Movies
Yhteistuottajat: Annika Hellström, Erika Malmgren, Rickard Olsson / Cinenic Films sekä Andrea Stanoeva / Soul Food
Levitys: B-Plan Distribution