Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 08.09.2020

Kansainvälinen Red Alert -tempaus värjää Finlandia-talon illalla punaiseksi

Punaisella valaisulla halutaan kiinnittää huomiota tapahtuma-alan ahdinkoon. Tapahtuma-alan yritykset ovat menettäneet koronakriisin vuoksi jopa 90 prosenttia normaalivuoden liikevaihdosta. Tapahtuma-alan ahdinko vaikuttaa negatiivisesti myös hotellien, ravintoloiden ja taksien kysyntään sekä tekniikka-, vartiointi- ja siivousalan yrityksiin. Tämä merkitsee kaupungeille merkittäviä verotulojen menetyksiä. Tiistai-iltana 8.9. kansainvälinen Red Alert -liike rantautuu Helsinkiin.

Kuvassa on Finlandia-talo punaisessa valaistuksessa.

Kuva: Finlandia-talo

 

Maailmalla tapahtuma- ja kulttuuritaloja punaiseksi hätähuudoksi värjännyt tempaus näkyy muun muassa Finlandia-talon, Kansallisoopperan ja Helsingin Kaupunginteatterin julkisivuissa illalla.

Red Alert -liike lähti liikkeelle Iso-Britanniassa 11.8.2020, kun satoja kulttuuri- ja tapahtumataloja valaistiin yhtä aikaa punaiseksi. Tempauksella haluttiin kiinnittää huomiota alan taloudelliseen, työllistävään ja sosiaaliseen merkitykseen sekä siihen, miten ahtaalle koronakriisin tuomat rajoitteet ovat ajaneet tapahtuma-alan toimijat. Nyt maailmalla nopeasti levinnyt liike rantautuu Suomeen.

– Finlandia-talo haluaa punaisella valaisulla kiinnittää huomion tapahtuma-alan maailmanlaajuiseen ahdinkoon. Haluamme osoittaa tukea alan lomautetuille ja irtisanotuille ammattilaisille eri puolella Suomea, kommentoi Finlandia-talon toimitusjohtaja Johanna Tolonen.