Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 03.08.2021

Kansa äänesti jaloillaan - Renny Harlinin Luokkakokous 3 - elokuvalla ennätyskatsojaluvut

Kansa äänesti jaloillaan ja näytti, mistä se tykkää. Renny Harlinin Luokkakokous 3 – Sinkkuristeily -elokuvalla on ensimmäisen viikonlopun jälkeen koossa huikeat 52 432 katsojaa. Solar Filmsin tuottama elokuva tuli ensi-iltaan keskiviikkona 28.7.2021 ja kyseinen viiden päivän katsojamäärä on korona-ajan paras avaustulos.

 

Renny Harlinin ohjaama Luokkakokous 3 – Sinkkuristeilyn suosio oli iloinen yllätys sen tekijöille.

Kuva:  Petri Mast, Solar Films.
 

Luokkakokous 3 – Sinkkuristeilyn kolmen päivän katsojamäärä ajalta perjantai 30.7. 2021 – sunnuntai 1.8.2021 oli 29 746, joten kyseessä on myös paras viikonlopun tulos korona-aikana. Toiseksi paras viikonlopun avaustulos koronaepideman ajalta on niin ikään Solar Filmsin tuottamalla ja Maria Sidin ohjaamalla Risto Räppääjä ja väärä Vincent -elokuvalla, joka sai kolmen päivän avausviikonloppunaan 28 550 katsojaa. Molemmat elokuvat levittää Nordisk Film.

Elokuvalevityksen johtaja Katarina Nyman Nordisk Filmiltä kommentoi upeaa tulosta seuraavasti: ”Kansa todella äänesti jaloillaan! Luokkakokouksen avausviikonlopun hieno tulos on suuri helpotus koko elokuva-alalle. Tulos osoittaa, että yleisö on kaivannut kotimaista elokuvaa ja tietää että elokuvateattereissa on äärimmäisen turvallista käydä.”

Elokuvan tuottaja Markus Selin on samaa mieltä: ”Tämä on loistava tulos varsinkin, kun rajoitusten ja niiden aikataulutuksen kanssa toimiminen ovat koronatilanteen eläessä yhtä arvaamattomia kuin tämän tiedotteen kuvan korttipeli.”

Katso ohesta uusi kohtauspätkä elokuvasta, jonka voi jakaa eri medioissa.
 

Elokuvasta

Renny Harlinin ohjaama Luokkakokous 3 – Sinkkuristeily on jatkoa jättisuosituille, Solar Filmsin tuottamille Luokkakokous ja Luokkakokous 2 – Polttarit -elokuville, jotka ovat saaneet elokuvateattereissa yhteensä yli 800 000 katsojaa. Elokuva perustuu tanskalaiseen Klassefesten-elokuvasarjaan, kuten aiemmatkin Luokkakokous-elokuvat.

Elokuvaa tähdittävät Sami Hedberg, Aku Hirviniemi ja Jaajo Linnonmaa ja sen ovat tuottaneet Markus Selin ja Jukka Helle ja käsikirjoittaneet Renny Harlin ja Mari Perankoski.

Luokkakokous 3 – Sinkkuristeily -elokuvan ovat tuottaneet Markus Selin ja Jukka Helle ja sen levittää Nordisk Film. Luokkakokous 3 – Sinkkuristeily on Markus Selinin ja Renny Harlinin ensimmäinen yhteistyö sitten Jäätävä polte -kulttielokuvan.