Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 02.07.2024

Kamarikesä palaa Ritarihuoneelle elokuussa 2024 – festivaalin avaa Iiro Rantalan konsertti

Nuorten muusikoiden areenana tunnettu Kamarikesä-festivaali järjestetään Helsingin Ritarihuoneella 8.-11. elokuuta 2024. Klaara Vasaran, Abel Puustisen ja Ossi Tannerin suunnittelema festivaaliohjelma pitää sisällään kamarimusiikin klassikoita, huippusuosion saavuttaneen kynttiläkonsertin sekä uusia konserttikonsepteja Ritarihuoneen tunnelmallisessa miljöössä.

Kuvassa on ryhmä nuoria ja vasemmalla on mies mustissa vatteissa. Vieressä on nainen punakukallisessa paidassa valkoisessa puolihameessa. Kesekellä on mies valkosiessa paidassa ja vieressä nuori nainen tumman sinisessa mekossa ja toinen sinisessä puserossa. Taustalla on kelta-valkoinen rakenus klassisine pylväineen.

Kuva: Maarit Kytöharju

 

Elokuun festivaalin avaa 8.8. pianisti Iiro Rantalan Venetsian historiasta ja merkkihenkilöistä kertova Veneziana, joka saa Helsingin ensiesityksensä. Lisäksi ohjelma kattaa muun muassa 10.8. helsinkiläisen ravintolan kanssa yhteistyössä järjestettävän soppakonsertin, konserttimuotoisen paneelikeskustelun musiikkialan tulevaisuudesta sekä viime kesänä huippusuosion saaneen kynttiläkonsertin. Sunnuntaina 11.8. festivaalilla kuullaan myös Soundpainting-konsertti, jossa kouluttaja Sonja Korkman luo musiikillisen taideteoksen soundpainting-käsimerkkikielen avulla.

Esiintyjinä kuullaan jälleen niin alan kokeneita ammattilaisia kuin kansainvälisiäkin huippuja. Suomalaisia nuoria huippulahjakkuuksia ja piano-, sello- ja viuluakatemioiden nuoria taitureita edustavat muun muassa pianisti Ella Oksava, sellisti Alma Stupak ja alttoviulisti Martta Kunnola. Festivaalilla ensiesiintymisensä tekevät myös yhdysvaltalainen viulisti Alexi Kenney ja belgialainen sellisti Stéphanie Huang.

Nuoren polven säveltäjistä esillä on suomalainen Tara Valkonen, jonka Kaija Saariaholle omistettu teos Lent dans le noir kuullaan kynttiläkonsertissa 10.8. Samassa konsertissa esiintyy myös Timo Mustakallio -laulukilpailussa palkittu Gabriel Kivivuori. 10.8. paneelikeskustelussa keskustemassa ovat säveltäjä Tara Valkonen, tulevaisuustutkija Perttu Pölönen, kapellimestari Hannu Lintu, start-up -yrittäjä ja enkelisijoittaja Inka Mero sekä juontajana Kamarikesän perustaja Ville Komppa.

Vuonna 2005 perustettu Kamarikesä on nuorten suomalaisten klassisen musiikin osaajien perustama ja johtama festivaali, jonka tavoitteena on toimia ponnahduslautana nuorelle klassisen musiikin osaamiselle ja nostaa nousevia lupauksia suuren yleisön tietoisuuteen. Vuodesta 2021 lähtien taiteellisina johtajina ovat toimineet viulisti Abel Puustinen, pianisti Ossi Tanner ja klarinetisti Klaara Vasara. Tuotannollisesta puolesta vastaa toiminnanjohtaja Vivian Stolt tiimeineen sekä klassisen musiikin kentän vaikuttajista koostuva hallitus.

Liput Kamarikesä-festivaalille ovat nyt myynnissä verkossa ja Lippupiste.fi:n palvelupisteissä ympäri Helsinkiä. Lippuja saatavilla myös ovelta ennen konserttia.

Festivaalikonsertit:

3.8. klo 13 Festivaalietkot: Ässät lavalla (Hietsun paviljonki)
8.8. klo 19 Avajaiskonsertti: Iiro x Kamarikesä
9.8. klo 19 Yksin vai yhdessä
9.8. klo 22 Tara i Kajsa
10.8. klo 13 Soppakonsertti
10.8. klo 18 Huomisen ääntä kohti -paneelikeskustelu
10.8. klo 21.30 Konsertti kynttilänvalossa
11.8. klo 13 Soundpainting
11.8. klo 18 Päätöskonsertti: Musiikin stratosfäärissä

https://www.kamarikesa.fi/