Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 09.07.2024

Kalajoen hiekat -musiikkinäytelmä on lomakomedia 1970-luvun suosikkisävelmien tahdissa - mukana mm. Milana Misic

70-luvun värikäs tunnelma ja nostalginen musiikki ovat pääosassa uudessa nauruhermoja kutkuttavassa lomakomediassa Kalajoen hiekat. Esityksiä nähdään yhteensä yhdeksän kesäteattereissa. Esityspaikkakunnat ovat Helsinki, Karvia, Jyväskylä ja Ypäjä ja ensi-ilta nähdään Karvialla 26. heinäkuuta.

Kuvassa ovat musiikkinäytelmän näyttelijät. Vasemmalla olevalla nuorella miehellä on pitkät hiukset ja mustat farkut ja hänen vieressään olevalla miehellä vihreä paita ja vaalean ruskeat farkut.  Oikeallä on Milana Misic, jolla on mustat vaatteet ja paidassa värikkäitä kuvioita. Reunassa on Katja Karisukki, jolla on mustan-vihreäkuvioinen asu. Taustalla on värikäs akvaariomainen piirrosmaisema.

Kuva: Iiris Salmela

 

Kalajoen hiekat on ratkiriemukas lomakomedia 70-luvun suosikkisävelmien tahdissa. Se on hulvaton tarina rakkaudesta, periksiantamattomuudesta ja kadonneesta kissasta.

Kalajoenhiekat -näytelmän tapahtumien keskiössä on kuuluisa kalajokelainen historiallinen Hilman hotelli, jossa aikoinaan lomiaan viettivät monet aikansa nimihenkilöt. Näytelmä on osaltaan iloinen kunnianosoitus edesmenneelle Hilma Pahikkalalle, Hilman hotellin emännälle. Rooleissa nähdään huikea tähtikattaus: upea laulaja Milana Misic, näyttelijä-laulaja Jani Koskinen, viihdelaulaja, käsikirjoittaja Katja Karisukki sekä tenori, lauluvelho Roope Pelo.

Näytelmän on ohjannut palkittu musiikkiteatteriohjaaja Tuomo Salmela ja käsikirjoitus on Katja Karisukin. Musiikin toteutuksesta taustoineen vastaa multi-instrumentalisti / tuottaja, Finlandersin riveistä tuttu Pasi Ketola.

Yleisöllä on mahdollisuus palata menneiden retrovuosien ihanan lämpöiseen tunnelmaan uutuusnäytelmän ja musiikin myötä.

Pe 26.7. Karvia, Kulttuurikeskus Skantz, ensi-ilta
La 27.7. Karvia, Kulttuurikeskus Skantz
Su 28.7. Karvia, Kulttuurikeskus Skantz
Pe 02.08. Helsinki, Kivinokan kesäteatteri
Pe 09.08. Jyväskylä, Ränssin Kievarin Kesäteatteri
La 10.08. Jyväskylä, Ränssin Kievarin Kesäteatteri
Su 11.08. Jyväskylä, Ränssin Kievarin Kesäteatteri
Pe 16.08. Helsinki, Kivinokan kesäteatteri
La 24.08. Ypäjä, Ypäjän musiikkiteatteri

Tuotanto Sony Music Live Finland.

Lue esiintyjien mietteet https://grafiitti.creamailer.fi/email/=1b797RxIzj90TYNGdHMbw?u