Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 04.07.2022

Kaiken takana on nainen

Huolimatta siitä, että oli jo melkoinen viikonloppu takana, niin miten oli mahtavaa ajella pyhäiltana Korvenkylään, sinne keskelle ei mitään, mutta mitä sieltä aina saa!!! Takuuvarma hyvän mielen saanti-paikka! Tänä kesänä Korvenkylä esittää Kaiken takana on nainen. Jee, Mattii ja Teppoo...

Ohjaajana on Pia Oinas ja voin vakuttaa, että hyvin on vedetty. Hupaisa kässäri on Eppu Nuotion ja Tiina Brännaren. Mut sit - koreografia, mikä oli niin silmiä hivelevän hienoa, on Osku Heiskasen - läpyt sille. Oon aina ihan mehuissani hyville koreografioille, koska niistä todella nauttii.

 

Kuvassa on nainen seisomassa ja osoittaa miestä kohti, joka makaa sohvalla.  Miljöö on kotiolohuone.

Kuva: Jani Kiviranta

 

Heti aluksi lähti koko setti hyvin käyntiin ja on aina niin hauskaa, miten on osattu rakentaa biisien ympärille tarina. Tarinassa on pääparina, "ensirakastajina", Eino Happo ja Kirsti.  Jukka Mörsky ja Tuula Anttila. Kumpaakaan en ole koskaan ennen nähnyt estraadilla, joten kun he valtasivat näyttämön, olin ihan ihastuksissani. Oliko pikkasen etukäteisjännitystä ja sitten olisin voinut halolla napauttaa päätäni, että ei Korvenkylässä voisi nähdä muuta kuin Laatua! Jo se tilanne, että Jukka Mörsky esiintyy legendaarisessa tuulipuvussa ja tennissukissa ja laulaa niin upealla äänellä, olis pannu sukat pyörimään jaloissa, jos ne olis ollut. Tuula Anttila ei kalpene siinä rinnalla ollenkaan, vaan on aivan yhtä hyvä.

 

Kuvassa on etualalla kaksi nuorta naista, joista toinen nojaa makkaroiden pidikkeeseen. He ovat valkoisissa työtakeissa ja taustalla seisoo henkilöitä rivissä valkoisissa takeissa.

Kuva: Jani Kiviranta

 

Lavastus on Hanna Peräkylän taattua laatua, kaikki on viimeisen päälle ja niitä oivaltavia kohtia kannattaa bongata. Mietin, että mikä määrä sukkahousuja on käytetty... Muutenkin koko setti oli käypää kamaa, enkä kerro siitä sen enempää, ettei mene spoilaamisen puolelle.

Puvustus on myös sitä luokkaa, että saattoi vaan ihmetellä, miten kaikki kerettiin vaihtaa ja miten paljon kaikilla asuilla yleisöä herkuteltiin. Puvustus olikin Mirja Nopasen ja Anne Mattilan alaa.

On mainittava vielä Jukka Sinkkonen, jolla oli mainio rooli hulvattomassa Bude'n osassa. Sitten Markku Pakkanen, joka entisenä kansanedustajana varsin suvereenisti veteli Jussin osan yms. Henna Hännikäinen oli Arne the Kmies, joka aiheutti heti hupia, millä oli verkkarit varustettu.

Sitten se ihana juttu, että miten oli nuoria saatu mukaan ja millä innolla he olivat siellä - tunteella ja taidolla. Sellainen ilahduttaa aina ja antaa sellaista lohtua, että matka jatkuu.

Kun on katsomassa harrastajateatterin esitystä, on aina ilahduttavaa se, että saa itsensä hämmästymään siitä, miten taitavia he kuitenkin ovat! Priimaa pukkaa!

 

Kuvassa mies ja nainen ja he ovat häissää sen mukaisissa asuissa.  Taustalla näkyy muutama häävieras.

Kuva: Jani Kiviranta

 

Minä rakastan sua.... Olipa kenen häät hyvänsä, niin alkaa silmät hikoilla. Olipa herkkää ja ihanaa. Tarina saa arvoisensa lopun, mutta sitä ennen tapahtuu jos ja vaikka mitä.

Kaiken kaikkiaan - jälleen oli toimiva sakki saanut valmiiksi erittäin toimivan esityksen, millä saatetaan kaikille hyvää mieltä ja elinkää pitkäksi aikaa.

Kaiken takana on nain.... No mut hei, tämän esityksen takana on kaiken aikaa ihan elävä orkka! Kunnon miehet-bändi: Arto Karnaattu - koskettimet (ja suurimman osan biisien sovitukset), Tiki Heikkilä - kitara, Jukka Utti - rummut, Harri Ruotjoki ja Jari Immonen - bassot.

Korvenkylässä toimii kaikki - sinne on helppo mennä, koska parkkiin ohjaus on huippuluokkaa. Se palveluhenkisyys on kymppiplus! Joka paikassa, juomaa ja antimia oli heti saatavilla ja kaikesta huolehdittiin niin hyvin, että oli kuin kehdossa.

Mutta jos mietit sitä, että Et voi tulla rajan taa, niin tule ihmeessä! Hanki liput vaikka Hänelle! Jos olet onnellinen, niin tämän esityksen jälkeen vieläkin enemmän. Voit sitten muistella vielä Jälkeenpäin. Äläkä ikinä unohda, että Kaiken takana on nainen. Nyt vaan Kaikki peliin ja Korvenkylään! Tule katsomaan Kuka on tuo mies, joka upeasti lavalla laulaa. Onko se Kunnon mies vai Pohjan poika? Mä joka päivä töitä teen ja siksi kannattaa mennä illalla kesäteatteriin. Loppua kohden yleensä Vauhti kiihtyy!!!