Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 16.08.2023

Kaija Koo valloittaa Olympiastadionin – vastuullisuus jälleen valokeilassa, viihteestä tinkimättä

Warner Music tuo vastuullisuuden valokeilaan suomalaisen popmusiikin kuningattaren Kaija Koon stadionkeikalla. Tapahtuman ympäristövastuullisuutta on kehitetty yhdessä Joutsenmerkin kanssa. Olympiastadionilla ympäristöratkaisuja on tehty monipuolisesti. Warner Musicin ja Joutsenmerkin yhteistyö tapahtumien ympäristövastuullisuuden kehittämiseksi saa jatkoa Kaija Koon Superstadion-keikalla.

 

Kuvassa on vasemmalla Kaija Koo ja oikealla on nimet Olympiastadion ja Warner Music. Tausta on tumman punainen.

 

- Ympäristövastuullisuus on meille tärkeässä roolissa kun järjestämme tapahtumia. Yhteistyö Joutsenmerkin kanssa on ollut helppoa ja todella toimivaa ja olemme aktiivisesti kehittämässä uusia toimenpiteitä vastuullisempien tapahtumien toteuttamiseen, kommentoi Warner Music Liven johtaja Ville Ahtiainen.

Yhteistyö sai alkunsa Kaija Koon, Ellinooran, Jenni Vartiaisen ja Vesalan tähdittämältä Mestarit-kiertueelta. Suurena viihdealan toimijana Warnerin tavoitteena oli kehittää toimintansa vastuullisuutta ja näyttää esimerkkiä koko alalle. Esimerkiksi päivittäistavaroista, rakentamisesta ja hotelleista tutulle Joutsenmerkille yhteistyö oli puolestaan luonteva tapa vaikuttaa myös tapahtumien parissa.

Vuoropuhelua ja kehitysehdotuksia

Joutsenmerkki kartoitti tapahtumien ympäristövaikutuksia, ehdotti kehitystoimenpiteitä ja kävi vuoropuhelua tapahtumapaikkojen kanssa. Vuoropuhelun tueksi kehitettiin tarkistuslista – venue check list – tapahtumapaikkojen ympäristökäytännöille.
Areenojen kanssa käydään läpi 35 kysymystä kahdeksalta eri osa-alueelta: ympäristöpolitiikka, energia, vesi, siivous, jätteet, kuljetukset, ruoka ja juoma sekä oheistuotteet.

Listaa on nyt hyödynnetty myös perusparannetulla ja uudistetulla Olympiastadionilla, jonka Kaija Koon konsertti valloittaa lauantaina 19. elokuuta. Suomen suurimmalla tapahtuma-areenalla ympäristöratkaisuja on mietitty ja tehty monipuolisesti.