Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 03.07.2023

Kaija Koo liikuttaa superstadionille - yhdistää voimansa yhden Suomen suurimman lajiliiton kanssa

Rakastettu tinakenkäkuningatar Kaija Koo, ja yksi Suomen suurimmista lajiliitoista, Voimisteluliitto, yhdistävät voimansa ennennäkemättömällä tavalla. Kaija Koo, joka on liikuttanut ihmisiä musiikillaan jo vuosikymmenten ajan, ottaa varaslähdön kohti Helsingin Olympiastadionia, jossa hän järjestää 19. päivä elokuuta Superstadion-konserttinsa.

Heinäkuun 3. päivänä, Kaija Koo ja Voimisteluliitto taltioivat kuvauksen, kun noin 400 voimistelijaa ympäri Suomen ovat yhdessä mukana kenttäohjelmassa Olympiastadionilla.

 

Kuvassa on Kaija Koo keskellä voimistelijoiden kujaa.  Hänellä on valkoinen röyhelöpuku päällään. Voimistelijoilla on päällään mustat trikoot ja ojennetuista käsistä roikkuu violetit huivit.

Kuva: Matias Aakko

 

Voimistelijat esittävät suomalaista kulttuuriperintöä kenttäohjelman muodossa. Kenttäohjelmat ovat edelleen vahva käyntikortti maailmalla, jossa Suomi on tunnettu näyttävistä, kuvioita vaihtavista, taiteellisista ja taitavista voimisteluohjelmista. Niissä on mukana parista sadasta yli tuhanteen voimistelijaa. Kenttäohjelmat ovat osa suomalaista kulttuuriperintöä ja on mainittu aineettoman kulttuuriperinnön luettelossa.

Musiikin ja liikunnan voiman yhdistävä kenttävoimisteluesitys pohjautuu Kaija Koon Supernaiset -hittiin, johon koreografi Eerika Laalo-Häikiö on tehnyt tarinallisen koreografian. Esitys kuvastaa yhdessä tekemisen voimaa, kun koreografia huipentuu massiiviseen Kaija Koon sykkivään logoon.

- Tarina kuvastaa kavereiden ja yhteisön tärkeyttä. Oli hienoa lähteä tekemään tätä yhteistyötä. Musiikki yhdistettynä voimisteluun ja tanssiin on tutkitustikin hyvinvointia lisäävää. Minun tavoitteenani on innostaa ihmisiä liikkumaan, toteaa Laalo-Häikiö.

Kuvattavaan esitykseen osallistuu satoja eri ikäisiä voimistelijoita kautta maan. Esitys toimii lähtölaukauksena niin artistin elokuiselle Superstadion-konsertille, kuin heinäkuussa Amsterdamissa järjestettävälle kansainväliselle World Gymnaestrada -voimistelutapahtumalle. Hollantiin lähtee Suomesta yhteensä yli 1700 voimistelijaa. Suomalaiset muistavat tapahtuman Helsingistä vuodelta 2015.

Idea ainutlaatuisesta esiintymisestä tuli Kaija Koolta, joka on ihaillut kenttäohjelmien näyttävyyttä ja haaveillut pääsevänsä tekemään yhteistyötä voimistelijoiden kanssa. Sopiva tilaisuus yhdistää kahden eri alan, musiikin ja liikunnan synergia, syntyi nopeasti Superstadion -konsertin lanseerauksen jälkeen.

- Nyt on luvassa ainutlaatuista ja ainutkertaista yhdessä tekemisen riemua! Stadion jylhänä Suomi-ikonina sai minut haaveilemaan suuresta liikunnallisesta tapahtumasta. Enpä olisi uskonut, että tällainen suuri haave todellakin toteutuu Superstadion -konserttini lisäksi. Kiitos Voimisteluliitto miten rohkeasti ja avoimesti lähditte mukaan keräämään voimistelijoita meidän Stadion-supernäytökseemme ja kiitos kaikille voimistelijoille, jotka lähditte ympäri Suomen toteuttamaan tätä superspektaakkelia! Olen kiitollinen ja itsekin liikuttunut tästä kaikesta. Haaveet eivät ole turhia, sillä ne voivat todellakin toteutua! Kaija Koo kommentoi.

- Voimistelu luo iloa ja elämyksiä, ja se tuo ystävät yhteen. Samaan tapaan kuin Kaija Koon musiikkikin. On mahtavaa päästä yhdessä liikuttamaan suomalaisia ja tuomaan yhdessä esille liikunnan merkitys ihmisten hyvinvoinnille, sanoo Voimisteluliiton toiminnanjohtaja Maria Laakso.

- Elokuun Kaija Koon konserttia on yhdessä valmisteltu tapahtumajärjestäjän kanssa sen julkistamisesta alkaen ja elokuussa tulemme kokemaan hienon illan Olympiastadionilla. Hienoa, että matkalla kohti elokuuta toteutetaan ainutlaatuisia tekoja, kuten voimistelun kenttäohjelman taltioitava kokonaisuus heinäkuisella Olympiastadionilla. Toivotamme osaltamme kaikki konserttiin saapuvat tervetulleiksi stadionille ja tietysti fiiliksen takia, Olympiastadionin markkinointi- & viestintäjohtaja Marju Paju kommentoi.