Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 16.04.2014

Kahvila-ravintola Story avataan vanhassa kauppahallissa

Helsingin Vanhan kauppahallin keskitilan uusi-kahvila ravintola on nimeltään Story ja sen pöydät vihitään käyttöön hallin avautuessa maanantaina 9.6.2014.

Storyn takana ovat Suomen ravintolamaailman kärkinimet Anders Westerholm, Matti Sarkkinen, Teemu Aura ja Markus Hurskainen.

Kuvassa Matti Sarkkinen (vas.), Anders Westerholm, Teemu Aura ja Markus Hurskainen<br />
- Kuvaaja Mikko Ryhänen
Kuvassa Matti Sarkkinen (vas.), Anders Westerholm, Teemu Aura ja Markus Hurskainen. Kuvaaja Mikko Ryhänen

- Olemme todella ylpeitä ja innoissamme siitä, että keskitila muodostuu nyt koko hallin helmeksi. Tavoitteenamme oli saada remontin myötä vanhojen konkareiden joukkoon uusia intohimoisia yrittäjiä ja uutta kauppiassukupolvea. Kauppahalleissa historia, kokemus ja sukupolvien jatkumo ovat ehdottoman tärkeitä, mutta yhtä tärkeää on kehittää ja päästää myös uusi sukupolvi luomaan uutta ja entistä ehompaa. Kohta meillä on kaikki kolme loistavaa ruokahallia auki, iloitsee kauppahallien ja torien kehittämisestä vastaava Tukkutorin toimitusjohtaja Timo Taulavuori.

Vanhan kauppahallin keskitilaan avattavan kahvila-ravintola Storyn yhtälö on lyömätön: ainutlaatuinen miljöö, huippuluokan keittiömestarit ja kondiittorit, laatuviinien sekä palvelun asiantuntijat, rakkaus käsityöhön ja hallin raaka-aineisiin ja oma töölöläinen leipomo. Luvassa on rouhean leppoisa ja ennen kaikkea palveluun, ystävällisyyteen ja laatuun satsaava uudenlainen viihtymispaikka.

Vanhan kauppahallin keskitilan ilme uudistuu täysin

Ravintola Storyn sisustus muokkaa myös Vanhan kauppahallin kokonaisilmettä. Keskitila on näyttävä tila, jonka mahdollisuuksia ei ennen ole täysin hyödynnetty. Ravintoloitsijoiden apuna keskitilan uudistamisessa on sisustusarkkitehti Joanna Laajisto. Laajiston suunnittelutoimisto keskittyy julkisten tilojen suunnitteluun ja sen käsialaa ovat mm. ulkoilmakahvila Mattolaituri Kaivopuistossa sekä Minna Parikan myymälä Helsingin keskustassa.

- Storyn sisustuksessa on pyritty kunnioittamaan tilan alkuperää ja historiaa, mutta samalla luomaan puitteet modernille ja rennolle olohuoneelle. Haasteena oli saada korkea hallitila, joka aikaisemmin oli tuntunut lähinnä ohikulkupaikalta, muuttumaan intiimiksi ja viihtyisäksi ravintolaksi. Uskon, että onnistumme siinä hyvin ja tuomme Helsinkiin tilan, joka täältä on puuttunut, Joanna Laajisto kertoo.

Storyn taustalla raudanluja tiimi ja vuosien kokemus

Uuden kahvila-ravintolan raudanluja taustanelikko tunnetaan entuudestaan omista vahvoista projekteistaan. Teemu Aura on tuttu mm. Demosta ja Groteskista, ja parhaillaan hän pyörittää yhdessä Markus Hurskaisen kanssa Patisserie Teemu & Markusta. Westerholmin ja Sarkkisen omistuksessa ovat ravintolat Sushibar + Wine ja Vin-Vin sekä laatuviinitukku Viinitie. Nelikon ammattitaito, kokemus ja ystävyys yhdistyvät nyt ainutlaatuiseksi yhteistyöksi.

- Uuden luominen näin vanhaan ja perinteiseen ympäristöön on ollut mielettömän upea mahdollisuus. Projekti on niin kiinnostava, että olemme vaivatta saaneet mukaan alan parhaimmat suunnittelijat ja toteuttajat. Varmassa etenemisessä ja yhteistyökumppanien luottamuksessa auttaa myös se, että tämä on minun ja Matin kohdalla jo kymmenes ravintola-avaus. Vielä on muutama viikko avaukseen ja palamme jo halusta avata ovet!, Anders Westerholm kertoo.

- Nimi Story kertoo siitä, että olemme tilassa jolla on pitkä historia ja kannamme nyt oman kortemme kekoon. Myös oma storymme eli tarinamme on siinä vaiheessa, että pystymme vastaamaan tähän haasteeseen. Lisäksi nimi velvoittaa meitä tekemään päätöksiä, jotka luovat hyvää uutta tarinaa, Westerholm jatkaa.

Kauppahallien ja torien myyntipaikkojen vuokrauksesta ja kehittämisestä vastaava Helsingin kaupungin Tukkutori käynnisti avoimen haun Vanhan kauppahallin keskitilan kahvila-ravintoloitsijaksi vuodenvaihteessa. Westerholm, Sarkkinen, Aura ja Hurskainen valittiin keskitilan ravintoloitsijoiksi maaliskuun 2014 alussa. Storyn tuotteesta, palvelusta ja aukioloajoista he lupaavat kertoa lisää toukokuussa.