Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 26.04.2023

Käärijän jo ikoniseksi muodostunut bolero nostettiin tänään Helsingin jäähallin kattoon

Koko Euroopan Cha Cha Cha -hitillään hurmanneen Käärijän jo ikoniseksi muodostunut vihreä bolero on päätetty jäädyttää ja nostaa Helsingin jäähallin kattoon. Eleellä Helsingin jäähalli haluaa toivottaa paidattomalle riehujalle hyvää matkaa Euroviisuihin erittäin ainutlaatuisella tavalla.

 

Kuvassa on Käärijä paidattomana ja rinnassaan näkyy Rammsteinin tatuointi.  Katossa on kirkkaan vihreä bolero.

Kuva: Warner Music Finland

 

Käärijän ensimmäinen konsertti Euroviisujen jälkeen järjestetään Helsingin jäähallissa 20. toukokuuta. Konsertti on ikärajaton, ja se tarjoaa faneille tilaisuuden kokea artistin ainutlaatuinen esiintymistyyli ja musiikki livenä.

- Ei omat lätkätaidot riittänyt paidan jäädyttämiseen, mutta tää on suuri kunnia että mun bolero jäädytetään jäähallin kattoon. Samaisessa paikassa on järjettömän kovat bileet tiedossa toukokuun lopussa, Käärijä kertoo.

- On ollut mahtava seurata Käärijän matkaa UMK:sta tähän päivään. Odotamme jo innolla Käärijän toukokuista Jäähallin keikkaa, joka poiki meille idean jäädyttää ja nostaa Käärijän monissa seikkailuissa jo ollut bolero jäähallin kattoon. Tapahan on yleinen legendaaristen urheilijoiden kohdalla, mutta ainakin meillä tämä on ensimmäinen urheilun ulkopuolinen ’pelipaidan’ jäädytys, Helsingin jäähallin tapahtumapäällikkö Kimmo Oinonen kertoo.

Tänään pidetyn juhlaseremonian jälkeen bolero lasketaan katosta ja Käärijä pakkaa sen kohti Liverpoolia suuntaavaa matkalaukkuaan. Käärijä edustaa Suomea Euroviisujen ensimmäisessä semifinaalissa 9. toukokuuta. Finaalilähetys lähetetään Liverpoolista lauantai-iltana 13. toukokuuta.

Pottatukkainen Käärijä on kerännyt omintakeisella ja genrerajoja rikkovalla tyylillään kuulijakuntaa niin keikoilla, somessa kuin suoratoistopalveluissa. Ahkerasti keikkaillut Käärijä on esiintynyt loppuunmyydyillä klubikeikoilla ympäri Suomen. Käärijä voitti vuoden 2023 Uuden Musiikin Kilpailun ylivoimaisella äänivyöryllä, ja valikoitui Suomen Euroviisuedustajaksi Cha Cha Cha -kappaleellaan. Cha Cha Cha -kappale on rikkonut ennätyksiä julkaisupäivästään saakka. Nyt kappale on striimannut triplaplatinaa yli 15 miljoonalla striimillä. Toukokuussa järjestettävä Helsingin jäähallin ikärajaton konsertti tulee olemaan artistin kotiinpaluukeikka suoraan Liverpoolista.

Käärijä – It’s crazy, it’s party
Black Box, Helsingin Jäähalli
Lauantai 20.5.2023