Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 07.06.2021

Kaakon Kamarimusiikki soi puistokonserteissa Harjussa kolmen päivän ajan 7.-9.7.2021

Kaakon Kamarimusiikki soi Virolahdella heinäkuussa uudelleen muokatulla ohjelmalla. Luvassa on kolmipäiväinen festivaali ja kaikkiaan kahdeksan konsertin sarja, joka toteutetaan Harjun Hovin puistossa. Harjun historiallisen miljöön keskelle rakentuu festivaalilava ja -katsomo, joten esiintyjät ja yleisö pääsevät kokemaan oikeaa ja aitoa kesäfestaritunnelmaa taivasalla.

 

Kuvassa on Harjun Hovin päärakennuksen edusta, jossa näkyy pylväikkö ja rakennus on klassinen ja väriltään keltainen.

Harjun Hovi ja sen puisto on tulevan Kaakon Kamarimusiikin tapahtumapaikka.  Kuva: Kaakon Kamarimusiikki

 

”Kevään mittaan alkoi koronaennusteiden mukaan näyttää mahdottomalta, että pystyisimme toteuttamaan aiemmin keväällä julkaistun ohjelman kokonaisuudessaan. Erilaisten vaihtoehtojen joukosta päädyttiin tähän turvallisimpaan eli ulkoilmatapahtumaan, jossa tapahtumapaikkoja on meille poikkeuksellisesti vain yksi - aina vetovoimainen Harjun Hovi”, kertailevat kevään vaiheita taiteellinen johtaja Jukka Merjanen ja toiminnanjohtaja Antti Niemi.

 

Kuvassa on Jukka Merjanen, josta on puolivartalokuva.  Kuvan sävy on ruskehtava.

Taiteellinen johtaja Jukka Merjanen. Kuva: Kaakon Kamarimusiikki

 

Kaakon Kamarimusiikin hallitus seurasi jännityksellä ja valmiudessa tilannetta koko kevään ajan. ”Festivaalin peruuttaminen oli jo todella lähellä, mutta tällä uudella ulkoilmasuunnitelmalla rohkaistuimme sittenkin yrittämään ja teimme päätöksen torstaina 3.6. Seuraavana päivänä tulikin tieto kokoontumisrajoituksen poistumisesta”, kertoo yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Risto Kouki ja jatkaa: ”Kaakon Kamarimusiiki on merkittävä tapahtuma Virolahdelle. Sen jääminen jo toistamiseen pois kesän ohjelmasta olisi ollut suuri menetys. Sekä taiteilijoilla että järjestäjillä on nyt intoa ja hyvä tekemisen meininki. Toivottavasti yleisökin kokee samoin ja saapuu paikalle runsaslukuisesti.”

Vaikka kokoontumisrajoitukset ovatkin Kymenlaaksossa juuri poistuneet, yleisön ja esiintyjien sekä järjestelyhenkilökunnan turvallisuuteen tulee silti kiinnittää erityistä huomiota. Esiintyjille ja järjestäjille on kertynyt tietoa ja vahvaa käytännön kokemusta turvajärjestelyistä koko kuluneen vuoden ajalta. Ulkotapahtumassa turvavälien sekä maski- ja hygieniasuosituksien noudattaminen on myös helpompaa ja kaikki osapuolet voivat saapua luottavaisin mielin festivaalille.

 

Kuvassa on kaksi The Fabulous Bäckström Brothersin jäsentä istumassa ja toisella on kädessään kypärässä on sarvet. Toinen istuu lukemassa kirjaa vinottain sohvalla jalat myös sohvalla.

Kuva: The Fabulous Bäckström Brothers

 

Nyt julkaistavassa kahdeksan konsertin sarjassa ovat mukana aiemman ohjelman keskeisimmät elementit, mutta uudelleenjärjesteltynä kolmen päivän tiiviiksi paketiksi. Pois ovat jääneet kokonaan mestarikurssit, Suomen Kansallisbaletin tanssijoiden esitykset sekä Klami-juhlakonsertti, joita toivottavasti voidaan kuulla tulevina vuosina. ”Rajalla” on edelleen festivaalin pääteemana Salpalinjan ja Uudenkaupungin rauhan merkkivuosien myötä.

”Konserttipäivillä on jokaisella oma draaman kaarensa. Tunnelmat vaihtelevat vakavasta kepeään ja mukana on niin tuttuja klassikkosäveltäjiä kuin uusia tuttavuuksiakin. Huumoriakaan ei ole unohdettu: esimerkiksi Finnkampen -konsertti on leikkisä Suomi-Ruotsi -maaottelu klassisen musiikin maailmasta. Mukana on harvemmin kuultuja, mutta aivan ihastuttavia mestariteoksia.”, taiteellinen johtaja, viulisti Jukka Merjanen nostaa monipuolisesta ohjelmasta. ”Harju on upea ympäristö konserteille. Erityisen hyvin sinne istuu bassobaritoni Erik Rousin ja pianisti Liisa Malmivaaran tulkitsema Schubertin Die schöne Müllerin (Kaunis myllärintytär) -laulusarja, jonka tapahtumien kulku on kuin luotu näihin idyllisiin maalaismaisemiin.”

https://www.kaakkofestival.fi/