Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 04.07.2023

Kaakon Kamarimusiikki käynnistyi - iloisia jälleennäkemisiä!

Kaakon Kamarimusiikin harjoitukset käynnistyivät maanantaina täydellä teholla Harjun oppimiskeskuksessa. Aiemmilta vuosilta tuttu taiteilijajoukko on kokoontunut vuoden tauon jälkeen yhteen ja jälleennäkemiset ovat iloisia.

Kuvassa ovat Jukka Merjanen, Ville Koponen, Tuomas Turriago, Kirsikka de Leval Jezierski ja Samuli Peltonen soittamassa puolikaaressa vanhoilla huonekaluilla sisustetussa huoneessa.

Schumannin pianokvinteton harjoituksissa vas. Jukka Merjanen, Ville Koponen, Tuomas Turriago, Kirsikka de Leval Jezierski ja Samuli Peltonen. Kuva: Kaakon Kamarimusiikki

 

– Musiikki yhdessä hyvien ystävien kanssa ja tämä upea ympäristö. Tänne on aina ilo palata, toteavat kuin yhdestä suusta sellisti Samuli Peltonen ja viulisti Petteri Iivonen harjoitussessionsa keskeltä. Nuottitelineeltä löytyy Ravelin Sonaatti viululle ja sellolle, joka esitetään lauantaina 8.7. klo 14 Klamilan kirkon konsertissa Ajan virtaa.

 

Kuvassa on Petteri Iivonen soittamassa viulua.

Petteri Iivonen. Kuva: Kaakon Kamarimusiikki

 

Kuvassa on Samuli Peltonen soittamassa selloa vanhanaikaisessa salissa.

Samuli Peltonen. Kuva: Kaakon Kamarimusiikki

 

Petteri Iivonen on saapunut Harjuun Pariisista, missä hän on tiiviisti työskennellyt koko kauden legendaarisen Opéra National de Paris -orkesterin konserttimestarina. Samuli Peltonen puolestaan työskentelee Suomen Kansallisoopperan orkesterin soolosellistinä.

Kaakon Kamarimusiikin monet taiteilijat saapuvat Virolahdelle maailman eri kolkilta. Kaukaisin lienee viulisti, musiikin tohtori Jaso Sasaki, joka tällä hetkellä asuu ja työskentelee Australiassa. Alttoviulisti Kirsikka de Leval Jezierski ja kontrabasisti Maria Krykov työskentelevät molemmat Berliinissä, Jezierski Deutsche Oper’in sooloalttoviulistina ja Krykov Konzerthaus -orkesterin äänenjohtajana.

 

Kuvassa ovat Jaso Sasaki, Petteri Iivonen ja Jukka Merjanen seisomassa ulkona olevassa puisessa korkeassa huvimajassa viulut kädessään ja nuottitelineet edessään.

Jaso Sasaki, Petteri Iivonen ja Jukka Merjanen. Kuva: Kaakon Kamarimusiikki

Kansainvälistä uraa tekevien muusikoiden lisäksi konserteissa on lukuisia tuttuja kasvoja Suomen eturivin orkestereista. Taiteellinen johtaja, Suomen kansallisoopperan orkesterin konserttimestari Jukka Merjanen luotsaa vankalla kokemuksella huipputaiteilijoiden joukkoa. – Yhdessä luomme ja koemme mieleenpainuvia ja unohtumattomia elämyksiä. Näiden vuosien varrella tänne on muodostunut oma vetovoimainen Kaakon henki, joka saa tämän joukon toistuvasti palaamaan festivaalillemme, Merjanen toteaa.

Musiikki soi vain sisätiloissa

Monen viikon mittainen hellejakso päättyi samalla hetkellä, kun ensimmäiset muusikot saapuivat majapaikkaansa Harjun oppimiskeskukseen aloittamaan festivaalia edeltävää harjoitusjaksoaan.

– Kesämyrskyt eivät onneksi meitä haittaa, sillä ohjelmassa ei ole tänä vuonna ollenkaan ulkolavalla soitettavia puistokonsertteja. Kaikki konsertit soitetaan sisätiloissa, muistuttaa toiminnanjohtaja Siru Ahopelto. Konserttimiljööt ovatkin toinen toistaan viehättävämpiä: musiikki kaikuu mm. tunnelmallisessa Klamilan kyläkirkossa, Harjun Hovin historiaa huokuvassa päärakennuksessa kuin entisellä navetan vintilläkin Ravintola Olkihatussa.  

 

Kuvassa ovat Maria Krykov ja Tuomas Ylinen soittamassa selloa koulun salissa, jossa on vaaleaa puuta.

 Maria Krykov ja Tuomas Ylinen. Kuva: Kaakon Kamarimusiikki

 

Lippuja löytyy vielä kaikkiin konsertteihin

Lipunmyynti on vilkastunut mukavasti tapahtuman lähestyessä, mutta kaikkiin konsertteihin on vielä lippuja saatavilla ovimyynnistäkin, joka alkaa aina tuntia ennen konsertin alkua. Etukäteen hankittu lippu toki takaa konserttiin pääsyn varmimmin.  Festivaalin lippuja myyvät verkossa Lippupiste ja VisitVirolahden Johku-verkkokauppa. Paikallisena ennakkomyyntipisteenä toimiva Virolahden Bunkkerimuseo on avoinna joka päivä klo 10-18.

http://www.kaakkofestival.fi/
https://www.facebook.com/kaakonkamarimusiikki
https://www.instagram.com/kaakonkamarimusiikki/